S ciljem podizanja razine sigurnosti motociklista

Održana preventivno-edukativna akcija “Sigurno s motociklom“

Objavljeno: 16.05.2022. zagorjeinternational

Policijski službenici Policijske postaje Zlatar Bistrica i Policijske postaje Donja Stubica, u subotu su, u suradnji s Općinama Konjščina i Marija Bistrica, Gradom Oroslavjem te  moto klubovima “White Horses“ iz Konjščine i “Zagorski Orlovi“ iz Oroslavja, s ciljem podizanja razine sigurnosti motociklista, održali  zajedničku preventivno-edukativnu aktivnost “Sigurno s motociklom“.

  Motociklisti su se okupili u Konjščini, gdje je njih 61 prisustvovao edukaciji u novouređenoj kino dvorani, gdje su se upoznali s važećim prometnim propisima Zakona o sigurnosti prometa na cestama, najčešćim greškama vozača motocikla,  uzrocima prometnih nesreća u kojima sudjeluju motociklisti, nužnosti poznavanja i poštivanja prometnih propisa te savjetima i preporukama za sigurnu vožnju.

Specijalist fizijatar iz Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice Mario Fučkar održao je predavanja s nazivom “Prometni traumatizam“ u kojem je obrađena problematika nastanka ozljeda u prometnim nesrećama te principi liječenja i rehabilitacije osoba s povredom glave i mozga. U sklopu predavanja, govorilo s i o postupku skidanja motorističke kacige kod unesrećenog prilikom pružanja prve pomoći, a naglašena je i važnost psihološke podrške stradalima u prometnoj nesreći.

 Zatim su motociklisti, na pripremljenom poligonu u centru Konjščine, uz nadzor policijskih službenika za sigurnost i preventivu cestovnog prometa i policijskih službenika-motorista iz Postaje prometne policije Krapina, pokazali svoje znanje i spretnost, a nakon toga su uz pratnju policije, motociklisti krenuli do Marije Bistrice, gdje ih je na Trgu Ivana Pavla II., u suradnji s Općinom Marija Bistrica, Turističkom zajednicom Općine Marija Bistrica te Nacionalnim svetištem Majke Božje Bistričke, vlč. Domagoj Matošević blagoslovio.

Nakon blagoslova su, uz policijsku pratnju iz Marije Bistrice, preko Gornje Stubice, Donje Stubice i Stubičkih Toplica došli u Oroslavje, gdje su na središnjem Oro trgu, pred prisutnim građanima, prošli još jednu vožnju poligonom.

Na kraju preventivne aktivnosti, svim su sudionicima, priznanja podijeli načelnik Policijske postaje Zlatar Bistrica Mario Duktaj i načelnik Policijske postaje Donja Stubica Ivica Krivak.  

 Teorijski dio edukacije proveli su policijski službenici za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Davor Klenkar i Danijel Gredičak, a poligone u Konjščini i Mariji Bistrici pripremio je i postavio Danijel Gredičak.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba