DVD Stipernica obilježilo 70 godina postojanja

Spomenice uručene članovima Marijanu Lončaru, Mariju i Vladimiru Filipčiću, a plakete gradonačelniku Marku Vešligaju i predsjedniku DVD-a Pregrada Milanu Buriću

Objavljeno: 06.05.2022. zagorjeinternational

Dobrovoljno vatrogasno društvo Stipernica, u petak 22. travnja, svečanom je sjednicom u vatrogasnom domu obilježilo 70. obljetnicu svog aktivnog djelovanja.

Na sjednici su zaslužnim članovima Društva uručena priznanja i odlikovanja, pa je tako spomenica za 40 godina rada u dobrovoljnom vatrogastvu dodijeljena Marijanu Lončaru, dok su spomenice za 30 godina rada dodijeljene Mariju i Vladimiru Filipčiću. Prigodnu plaketu zbog dugogodišnje potpore svim aktivnostima društva primio je gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj te predsjednik DVD-a Pregrada Milan Burić.

Dugogodišnji predsjednik Društva Vlado Ivanjko, koji svoju dužnost vrlo predano i uspješno obnaša već više od 25 godina, u prigodnom se govorio prisjetio samih početaka društva. DVD Stipernica osnovano je prije 70 godina, a u tih 70 godina kroz društvo je prošlo više od 200 ljudi.

Trenutno DVD Stipernica broji 46 članova, od toga 20-ero djece. U posljednjih deset godina ispit za ispitanog vatrogasca položilo je 11 članova, a društvo broji i sedam dočasnika te osam članova vatrogasne mladeži. Raspolažu s kombi navalnim vozilom s visokim tlakom te još jednim kombi vozilom.

Društvo je organizator i Kupa DVD-a na kojem sudjeluju vatrogasci iz cijele županije na kojem je znalo sudjelovati po 16 ekipa djece.

Sjednici je nazočilo 70-ak vatrogasaca i vatrogaskinja, gradonačelnik Marko Vešligaj, predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Pregrade Nikola Pasariček te župnik Dragutin Gereci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba