VARAŽDINSKA ŽUPANIJA: Vatrogasci obilježili svoj dan

Župan Anđelko Stričak i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj priredili prijem te obišli izložbu vatrogasnih vozila i opreme

Objavljeno: 04.05.2022. zagorjeinternational

Svečanim prijemom u Gradskoj vijećnici te izložbom vatrogasnih vozila i opreme na Kapucinskom trgu u Varaždinu, varaždinski su vatrogasci obilježili svoj dan, blagdan sv. Florijana koji je ujedno i njihov zaštitnik.

Priredivši prijem, gradonačelnik grada Varaždina Neven Bosilj i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak naznačili su njihovu veliku ulogu te značaj u društvu.

120 DVD-ova 

– Na području svih gradova i općina u županiji ukupno djeluje 120 DVD-ova, 116 teritorijalnih i četiri u gospodarstvu, jedna profesionalna javna vatrogasna postrojba, a to je JVP Varaždin i profesionalna vatrogasna postrojba u gospodarstvu – PVP Varteks Varaždin. Kad sve to zbrojimo, na području Varaždinske županije imamo 9900 vatrogasaca, od čega je 1890 operativnih, 947 pričuvnih, 2101 izvršni, 386 veterana te više od 2500 pripadnika pomlatka i mladeži. To je snaga vatrogastva na našem području – rekao je župan te dodao kako je vatrogastvo stil života i poziv.

Inače, na području Varaždinske županije Županijska vatrogasna zajednica je organizirana u šest gradskih i 17 općinskih vatrogasnih zajednica te pet dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Gradonačelnik Bosilj je istaknuo kako je grad Varaždin kolijevka hrvatskog vatrogastva, a tako će biti i dalje.

– Hvala im na svemu, a ovom prilikom moram istaknuti kako su vatrogasci ove godine u proračunu dobili 2,5 milijuna kuna. Zaposleno je sedam novih vatrogasaca, popunjena je vatrogasna postrojba i ono što je najbitnije, Varaždinci mogu mirno spavati jer naša vatrogasna postrojba u roku od 60 sekundi izlazi na teren – rekao je Bosilj.

Garancija sigurnosti

Zahvalivši se na prijemu, Ivica Labaš, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Varaždin izrazio je nadu da će i Grad i Županija dati svoju potporu izgradnju novog vatrogasnog centra.

– Ovim prijemom župan i gradonačelnik ističu da je vatrogastvo jedna od glavnih sastavnica sigurnosti građana ovog grada. Nema izazova koji ne možemo savladati, a s punom opremom, vozilima i ljudima garantiramo neku sigurnost. Veliku ulogu u tome igraju dragovoljci na čemu im se iskreno zahvaljujem. Oni su jedna dodatna sigurnost i potvrđuju da je čovjek ključan u cijeloj priči – zaključio je Labaš.

Nakon prijema, župan i gradonačelnik obišli su izložbu te popričali s vatrogascima od kojih su mogli čuti sve vezano za nabavku te funkcioniranje opreme.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba