Osuđen na 10 mjeseci

Radnik koji je, misleći da razbija šefov auto, demolirao skupocjen Audi, dobio uvjetnu

Objavljeno: 27.04.2022. zagorjeinternational

– Žao mi je što je oštećena osoba koja s ovim događajem nema nikakve veze. U meni se nakupio bijes i muka prema osobi koja je unajmila vozilo, a koja se predstavljala kao vlasnik luksuznih vozila, rekao je Elvis Š. priznavši da je sjekirom oštrice 20 cm 6. srpnja 2021. u Bračunovoj u Zagrebu Audi A8 3.0 TDI Quattro” trgovačkog društva Good and fast” j.d.o.o – rekao je Elvis Š. (45) osuđen na 10 mjeseci uvjetno jer je u srpnju 2021. u Zagrebu uništio automobil Audi, uvjeren da auto pripada Alenu B. s kojim ima neriješeno imovinsko – pravni odnos.

Podsjetimo, Elvis Š. je sjekirom dužine oštrice 20 centimetara udarao po luksuznom automobilu te razbio stakla, panoramski krov i udubio lim sa svih strana i time je, oštećenjem tuđe stvari, počinio kazneno djelo protiv imovine.

– Ovaj događaj doveo me je na prosjački štap, a prije toga mi je dobro krenulo u životu – kazao je Elvis koji u zatvor neće ići ako u sljedeće tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Oštećeno društvo Good and fast j.d.o.o. koje traži odštetu od 100.000 kuna sud je s imovinsko – pravnim zahtjevom uputio u parnicu. Iako je zakonom propisano da je okrivljenik dužan naknaditi troškove kaznenog postupka, ako ga sud proglasi krivim, sud je okrivljenika oslobodio obveze podmirenja paušalne troškove kaznenog postupka, nalazeći da bi njihovim plaćanjem bilo ugroženo uzdržavanje okrivljenika, budući da je okrivljenik bez imovine i primanja, piše 24 sata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba