BRAVO! Antonija Hršak, Nikolina Buhin, Lovro Rogina, Danijela Filipčić i Lea Crnogaj odnijeli pobjedu na natječaju za organizaciju

Zagorski ekonomisti organizirat će proslavu Dana Europe u Hrvatskoj

Objavljeno: 21.04.2022. zagorjeinternational

Tim ekonomista ˝Sanjaj & ostvari˝ kojeg čine Antonija Hršak, Nikolina Buhin, Lovro Rogina, Danijela Filipčić i Lea Crnogaj iz Srednje škole Zabok odabrani su za realizaciju proslave Dana Europe koji će se obilježiti 9. svibnja.

Tim je do sada proveo već brojne aktivnosti, pa su tako poslani pozivi na suradnju Hrvatskom pčelarskom savezu, Udrugama pčelara Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Zagrebačke županije te Grada Zagreba, nevladinoj organizaciji WWF Adria i Svenu Renduliću, učeniku drugog razreda Tehničke škole u Rijeci, jednom od najmlađih pčelara u Hrvatskoj za aktivnost ˝Pčela – zemaljski junak˝.

Video

Sven se odazvao i već snimio kratki video koji je ukomponiran u TikTok i Instagram video tima ˝Sanjaj & ostvari˝ te će u dogovoru s timom pripremiti edukativnu radionicu za posjetitelje, isključivo o atraktivnim detaljima o životu pčele, rizicima za njeno zdravlje i život, zaštiti te proizvodima od meda. Radionica će obilovati i kvizovima, zabavnim igrama, promo materijalima, a namjeravamo i obući nekoga iz tima za vrijeme trajanja aktivnosti maskotu pčelice Tončice s kojom će se posjetitelji moći fotografirati.

Poziv na suradnju je prihvatila i nevladina organizacija WWF Adria koja će uzvanicima, gostima i posjetiteljima nastojati približiti potrebu zaštite pčelinjih zajednica za život čovjeka i svih ostalih vrsta te za održavanje bioraznolikosti kroz prezentaciju programa donacija i udomljavanja pčela i ostalih ugroženih vrsta. Tim je dobio puno pravo korištenja svih podataka i materijala s njihovih web stranica u svrhu realizacije ove aktivnosti.

Izložba

Za realizaciju treće aktivnosti ˝Izložba dječjih radova˝odaslani su pozivi na suradnju na preko 30 Udruga roditelja djece s raznim zdravstvenim teškoćama, ustanova za njihovo liječenje i ustanova za djecu bez roditeljske skrbi diljem Republike Hrvatske.

– Želja nam je uključiti ih u ovo događanje izložbom njihovih likovnih (crtačkih i slikarskih) radova za što će biti pripremljen cijeli jedan zid, a ukoliko pošalju digitalne fotografije ili video uratke, oni će biti prikazani na video zidu zajedno s digitalnim materijalima iz drugih aktivnosti. Neka se i oni osjećaju važnim članovima naše zajednice, a neke Udruge su najavile i dolazak svojih štićenika i volontera na druženje s organizatorima što nas posebno veseli – poručili su iz SŠ Zabok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba