VINAGORSKI BRIJEG PONOVO VRVIO MNOŠTVOM: Na Vinagori održano osmo tradicionalno Zavjetno hodočašće kuburaša

Od jutra su odjekivali gromoglasni pucnjevi kubura, pucače je blagoslovio mons. Stipić, a zabava se nastavila cijelo popodne

Objavljeno: 18.04.2022. zagorjeinternational

Na Uskrsni ponedjeljak, vinagorski je breg tradicionalno vrvio mnoštvom jer se stotinjak kuburaša okupilo na osmom Zavjetnom hodočašću Majci Božjoj Vinagorskoj, koje je održano u sklopu manifestacije “Kostelska Uskrsna pištola“.

Od jutarnjih sati podno zidina crkve odjekivali su gromoglasni pucnjevi kubura, a procesija je formirana kraj kapele sv. Barbare gdje je okupljene kuburaše blagoslovio mons. Milan Stipić, vladika križevački, a svi sudionici potom su se uputili prema crkvi u procesiji koju su predvodili kuburaši, Vinagorska limena glazba i Društvo sv. Elizabete, a tron Majke Božje Vinagorske nosili su članovi Kuburaškog društva “Vinagorska kubura“. 

Mons. Stipić je predvodio i svečano euharistijsko slavlje u cinktoru crkve, a na kraju svete mise, po običaju, kuburaši i hodočasnici su obišli oltar Majke Božje Vinagorske.

Druženje se nastavilo cijelo poslijepodne na terasi samostana i u vatrogasnom domu, uz jelo i piće koje su pripremili domaćini, a Zavjetno hodočašće organizirali su Župa Pohoda BDM Vinagora, Kuburaško društvo “Vinagorska kubura“ i Društvo sv. Elizabete.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba