POVIJESNI DOGAĐAJ ZA BUNDESLIGU: Dva dana kasnije, dogodio se još jedan identičan slučaj

Sudac zaustavio utakmicu da bi nogometaš musliman – prekinuo ramazanski post!

Objavljeno: 12.04.2022. zagorjeinternational

Njemački nogometni sudac Matthias Jollenbeck u 65. minuti prekinuo je bundesligašku prvenstvenu utakmicu Augsburga i Mainza, kako bi Moussa Niakhate, kapetan gostiju, iftario, odnosno – prekinuo ramazanski post. To je povijesni događaj za Bundesligu, prvi put da je utakmica jedne od najjačih liga prekinuta zbog navedenog razloga, piše Index.

Naime, muslimanskim vjernicima mjesec Ramazana počinje početkom travnja i tijekom njega ne jedu i ne piju ništa za vrijeme danjeg svjetla. Mainzov kapetan jedan je od onih koji poste, a vrijeme iftara, koje nastupa zalaskom sunca, morao je iskoristiti kako bi konzumirao tekućinu.

– U pauzi između dva poluvremena pitao sam suca je li moguće da u drugom dijelu bude kratka pauza kako bih prekinuo post. Znam da to nije morao učiniti i da me je odbio, ja bih to razumio – izjavio je Niakhate nakon utakmice, a isto je potvrdio i sudac: 

– Moussa me pitao hoće li moći popiti vodu nakon zalaska sunca, između 60. i 70. minute utakmice. Naravno da sam rekao da može. Dao sam mu znak kada je došlo vrijeme za koje me je pitao. Pričekao sam da popije vodu i tako završi svoj post taj dan – kazao je Jollenbeck, kojem se kapetan Mainza zahvalio čim je popio vodu i energetski napitak.

Video možete pogledati OVDJE.

Povijesna situacija za Bundesligu odigrala se u petak, ali i dva dana kasnije. Tada je Bastian Dankert, sudac utakmice Leipziga i Hoffenheima, prekinuo meč u 30. minuti kako bi Mohamedu Simakanu iz Leipziga omogućio da kratko prekine post. Igrač se kasnije na Twitteru zahvalio sucu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba