Zagorski objekti u konkurenciji za prestižno priznanje

Gornjostubički vrtić i zlatarbistrička dvorana nominirani za najbolju hrvatsku arhitekturu u 2021.

Objavljeno: 12.04.2022. zagorjeinternational

Udruženje hrvatskih arhitekata i ove je godine organiziralo i objavilo natječaj za prijave na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2021. godini. Tako su prijavljena ukupno 94 rada, od kojih 80 ostvarenja i 14 publicističkih i nakladničkih radova.

Radove je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Krešimir Damjanović, Vjekoslav Gašparović, Krunoslav Ivanišin, Paula Kukuljica, Dinko Peračić, Vanja Rister (predsjednik), Rosa Rogina (Stručni savjet) i Mojca Smode Cvitanović (Savjet nakladništva), a za nagradu ˝Viktor Kovačić˝ za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva za 2021. godinu nominirani su i dva objekta na području Krapinsko – zagorske županije.

To je Dječji vrtić ˝Jurek˝ Gornja Stubica za čije je oblikovanje zadužena tvrtka MVA / Mikelić Vreš Arhitekti i sportska dvorana Zlatar Bistrica pod arhitektonskom palicom Ivana Galića.

Za najbolju arhitekturu u 2021. godini u konkurenciji su još i ekološka farma crnih slavonskih svinja te Providurova palača u Zadru, a otvorenje Godišnje izložbe i dodjela Nagrada UHA-e planirani su u svibnju 2022. godine u Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba