Uskrsni poklon-paketi za 3516 najpotrebitijih umirovljenika iz Varaždinske županije

Stričak: Ovime im želimo poručiti da cijenimo sve što su kroz svoj radni vijek učinili za našu županiju

Objavljeno: 10.04.2022. zagorjeinternational

Savez udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije održao je sjednicu Izvršnog odbora na kojoj se raspravljalo o planovima rada Saveza i njegovih članica za ovu godinu, a na sjednici su predsjednici udruga umirovljenika iznosili i prijedloge kako poboljšati socioekonomski status umirovljenika s područja županije u ovo vrijeme puno izazova.

S obzirom na to da se bliži Uskrs, Savez je u suradnji s Varaždinskom županijom pripremio 3516 poklon-paketa koji su predani predsjednicima 31 udruge umirovljenika koje su članice Saveza, a koji će ih dostaviti umirovljenicima u potrebi.

– U Varaždinskoj županiji su trećina stanovnika osobe treće životne dobi, čiji je život postao još teži zbog epidemije koronavirusa koja traje već više od dvije godine, a i povećanje cijena će također najpogubniji utjecaj imati upravo na umirovljeničku populaciju. Zahvaljujem se Varaždinskoj županiji na podršci kojom nama umirovljenicima olakšava život, a poklon-paketi poput ovih uveseljavaju svakoga od nas – rekla je predsjednica Saveza Jadranka Bahlen. 

Župan Anđelko Stričak izrazio je potporu umirovljenicima te im zaželio sretan Uskrs.

– Uzajamno poštovanje te briga jednih za druge mora nam biti prioritet, zbog toga je Varaždinska županija ove godine povećala iznos sredstava namijenjenih za pomoć udrugama umirovljenika. Ovom simboličnom gestom darivanja želimo umirovljenicima poručiti da cijenimo i poštujemo sve što su kroz svoj radni vijek učinili za našu županiju – rekao je župan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba