U zlatarskoj Galeriji izvorne umjetnosti

Otvorenjem izložbi “To je moj zlatarski kraj” i “Šareni vuzem v Zlataru”, počeli “Proljetni dani kulture”

Objavljeno: 10.04.2022. zagorjeinternational

U zlatarskoj Galeriji izvorne umjetnosti u subotu su otvorene dvije izložbe, što je ujedno označilo početak manifestacije “Proljetni dani kulture” u sklopu koje se obilježava i Dan Grada Zlatara, javlja Radio Zlatar

Na jednoj od izložaba, svoje su radove pokazali učenici osnovnih škola Belec i Zlatar te polaznici Dječjeg vrtića “Zlatarsko zlato”, a radi se o radovima na temu “To je moj zlatarski kraj”. Tema je usko vezana za Dan grada, a izloženi radovi prikazuju motivi zlatarskog kraja.

– Cilj ove izložbe nije nanizati vrhunska likovna ostvarenja, već promicati dječje likovno stvaralaštvo i razvoj kreativnosti, temeljeno na dječjem viđenju zavičaja te predstaviti što više radova – rekla je Gordana Valjak, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta dr. Jurja Žerjavića koje je sudjelovalo u koordinaciji ovih izložaba. 

Druga izložba nosi naziv “Šareni vuzem v Zlataru” koju već tradicionalno uoči Uskrsa pripremaju članice Udruge žena, a riječ je ponajviše o pisanicama. 

Na otvorenju je sve prisutne u ime gradonačelnice Jasenke Auguštan – Pentek pozdravila predsjednica Gradskoj vijeća Danijela Findak i pozvala sve na ostala događanja koja su organizirana u travnju. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba