Policija je u još jednoj akciji pojačanog nadzora prometa na zagorskim cestama utvrdila 83 prekršaja

REKORDERI VIKENDA: Jedan u Čretu ‘napuhao’ 1,36, drugi autocestom jurio 206 km/h – zaradili su i ‘fine’ kazne

Objavljeno: 04.04.2022. zagorjeinternational

Proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva PU krapinsko – zagorska, proveden je još jedan pojačani nadzor u prometu, usmjeren na sprečavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje, ali i svih ostalih prometnih prekršaja. Pritom su utvrđena ukupno 83 prekršaja, od kojih njih 37 nepropisne brzine kretanja vozila, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 35 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod 49-godišnjeg vozača u Čretu, koji je upravljao osobnim vozilom s 1,36 promila. Policijski službenici zaustavili su ga u subotu oko ponoći, te mu je izdan prekršajni nalog s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 8000 kuna i izrečenom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Najveća brzina kretanja vozila od 206 km/h utvrđena je 1. travnja oko 15 sati na A2 kod Jakovlja, na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Pritom je 25-godišnjem vozaču izdan obavezni prekršajni nalog, s novčanom kaznom u iznosu od 5000 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od mjesec dana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba