U Kumrovcu ovog četvrtka i edukacija na tu temu

Općina planira sufinancirati nabavku trajnih nasada pogodnih za zagorsko područje

Objavljeno: 04.04.2022. zagorjeinternational

U prostorima velike vijećnice Općine Kumrovec, u četvrtak će se u 18.30 sati održati edukacija Ministarstva poljoprivrede, savjetodavne službe Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede na temu sadnje sadnica pogodnih za područje Hrvatskog zagorja.

Općina Kumrovec planira jednokratnom novčanom pomoći sufinancirati nabavku trajnih nasada kako bi se što više zapuštenih zemljišta stavilo u funkciju. Planirana je Općinska subvencija poljoprivrednom gospodarstvu u vidu nabavke deklariranog sadnog materijala koji korisnici nabavljaju sami.

Korisnici sredstava mogu biti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti, trgovačka društva i zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti koja imaju sjedište odnosno prebivalište te im se proizvodnja odvija na području općine.

-Edukacija će biti bazirana na podizanju trajnih nasada koji uspijevaju na našem području, a sve detaljne informacije moći ćete dobiti iz prve ruke od stručnih osoba kao i od strane OPG-ova koji već imaju podignute trajne nasade – pojasnili su iz Općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba