Održana izvještajna skupština Društva “Josip Broz Tito” Međimurske županije, koje njeguje lik i djelo najpoznatijeg Kumrovčanina

BOLI IH NEGIRANJE: “Mi postojimo da uvijek i svugdje branimo dostojanstvo svakog čovjeka, bez razlike na vjeru i nacionalnost”

Objavljeno: 04.04.2022. zagorjeinternational

Ove subote je u dvorani za sastanke društveno-političkih udruga Međimurske županije održana godišnja izvještajna skupština Društva “Josip Broz Tito” Međimurske županije, gdje su se okupili predstavnici međimurskih ogranaka iz Selnice, Svetog Jurja u Trnju, Novakovca, Murskog Središća, Ivanovca i Čakovca, a gosti skupa su bili saborska zastupnica SDP-a u Hrvatskom saboru Boška Ban Vlahek, predsjednik Županijskog odbora SDP-a Međimurske županije Mario Medved, predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Međimurske županije Miljenko Zorko te Ružica Sermek, predsjednica Foruma žena SDP Međimurske županije, piše Medjimurski.hr

Predsjednik Društva Valent Tuksar na samom je početku održao uvodno izlaganje u kojem je ujedno iznio zadatke i ulogu svih okupljenih.

Na visokoj razini

– Mi postojimo da uvijek i svugdje branimo dostojanstvo svakog čovjeka, bez razlike na vjeru i nacionalnost, ako on to radom i poštenjem zaslužuje. Djelovanje Društva je stavljeno na visoku razinu na danas najosjetljivijem području ljudskih prava i sloboda – rekao je Tuksar i dodao kako “boli” njihovo negiranje od strane mnogih političkih opcija i desničarskih medija.

Tuksar je dodao da je Tito bio povijesna ličnost čija su djela podložna preispitivanju i vrednovanju, no njegov doprinos razvoju mirotvorstva, antifašizma i nesvrstanosti, ostaje neupitan. Osim toga, naglasio je da Društvo sudjeluje u obilježavanju svih važnih datuma iz povijesti Međimurja i Hrvatske, a što su svih ovih godina postojanja i dokazali. 

Iz prošle godine, Tuksar je istaknuo izbornu skupštinu koja je potvrdila dosadašnje Predsjedništvo, a promijenjeni su jedino tajnica Društva i blagajnik, pa je na mjesto dugogodišnje tajnice Nade Bahunek tu dužnost preuzela Mirjana Murk koja je predsjedala subotnjim skupom.

Istaknuto je i da su programske odrednice odrađene u obimu dopuštenih epidemioloških mjera, a u novim programskim odrednicama vjeruju u gotovo cjelovitu realizaciju gdje će u prvom planu biti manifestacije vezane uz 130. obljetnicu Titovog rođenja, a ostalo će biti program predepidemijskog kontinuiteta.

Zahvala na potpori 

Pohvale radu Društva uputila je i saborska zastupnica Ban Vlahek, dok je Mario Medved rekao kako će u njihovom daljnjem djelovanju uvijek imati potporu međimurskog SDP-a. Predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Međimurske županije Miljenko Zorko Društvu se zahvalio što im pruža potpora u širenju istine o antifašizmu.

Na raspravi je iznijeto i nekoliko konstruktivnih prijedloga među kojima se posebno istaknuo onaj Snježane Korunek, predsjednice Ogranka Čakovec, koja je pozvala na zajedništvo svih ogranaka jer samo tako mogu i moraju biti efikasniji u realizaciji svojih ciljeva i zadataka.

Na samom kraju skupštine, Ban Vlahek je svim okupljenima darovala žute jaglace. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba