EKSKLUZIVNO! Nakon što je nekoliko dana držano u tajnosti, otkriveno mjesto pada misteriozne letjelice o kojoj su i neki mediji izvjestili da je viđena neku večer iznad Krapinskih Toplica, na preletu između Pregrade i Zaboka

RUSKI DRON POGODIO TITA! Putinovi generali greškom gađali najpoznatije selo na svijetu

Objavljeno: 01.04.2022. zagorjeinternational

Misteriozna letjelica koja je kasno navečer u utorak uznemirila Zagorce, ekskluzivno doznajemo, pala je, ni manje ni više, nego u Kumrovcu i pritom je oštetila skulpturu Josipa Broza Tita. Taj je događaj do jutros držan u strogoj tajnosti, s obzirom na to da je ovo već drugi put u samo tri tjedna da je zalutala bespilotna letjelica pala upravo na hrvatsko tlo.

Dron s tri svjetla

Ruski izvor, general Igor Lazhlývsky za poljsku Fałszywa TV potvrdio je da je letjelica lansirana s granice Bjelorusije i Ukrajine te je trebala snimiti ‘situaciju’ iznad Mariupolja, no skrenula je s kursa i ‘otela se kontroli’.
Na društvenim su se mrežama u utorak nešto prije 23 sata pojavile objave i svjedočanstva da je ogroman dron s tri svjetla iz smjera Pregrade jurio u niskom letu prema Zaboku, što su prenijeli i neki zagorski mediji još te večeri.
Kako bilo, letjelica je očito skrenula u smjeru najpoznatijeg sela na svijetu, a u njenom padu, osim Titove skulpture, nema ozlijeđenih. Od siline detonacije popucala su stakla na okolnim zgradama, među ostalim na Titovoj rodnoj kući, Hostelu Kumrovec i upravnoj zgradi Muzeja “Staro selo” Kumrovec.
Augustinčićev spomenik Josipa Broza tako je drugi put oštećen – podsjetimo, prvi put to je bilo oko Božića 2004. godine kada ga je netko uništio eksplozivnon napravom.

Uskoro reakcije

Pravo je zapravo čudo što vijest o padu drona nije prije došla u javnost, s obzirom na to da je okolno područje zatvoreno ubrzo nakon pada, a krapinsko – zagorska Policijska uprava je u suradnji s varaždinskom i zagrebačkom policijom te slovenskim MUP-om, blokirala sve izlaze iz Kumrovca na devet punktova.
Policija je obavila razgovor i s noćnim čuvarom u Muzeju “Staro selo”, koji nije bio dostupan novinarima.

Iz Zagreba su došli i vještaci da obave očevid, koji je otežala kiša, koja je padala cijeli dan.
Više detalja i reakcije premijera, predsjednika te Kumrovčana, čelništva Županije, Općine i Muzeja Hrvatskog zagorja donosimo uskoro…

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba