Povrćari iz Zagorja i ove će godine biti kooperanti velike prehrambene kompanije iz Koprivnice

“Zagorski krastavci su najbolji, kažu u Podravki – imamo kvalitetnu zemlju, vodu i klimu i uzgojimo prvoklasnu robu”

Objavljeno: 20.03.2022. zagorjeinternational

Udruga uzgajivača i prerađivača povrća i uzgajivača cvijeća Krapinsko-zagorske županije organizirala je u Bedekovčini predavanje na temu – uzgoj krastavaca i paprike. 

Predavanje su održali stručni predavači agronomske struke iz Podravke, a bili su pozvani svi zainteresirani poljoprivrednici s područja Krapinsko – zagorske županije, kojima su prezentirani uvjeti i mogućnost proizvodnje za Podravku. Prvenstveno se radi o krastavcima, slatkim i ljutim feferonima, patlidžanima i paprikama. Naime, ove je godine Podravka povećala otkupnu cijenu krastavaca – za prvu klasu ona će biti od 5,80 kuna, do 6,20 kuna, s time da od Podravke kooperanti dobivaju sjeme, repromaterijal, sustav za navodnjavanje, folije i mreže. 

Kako piše Radio Stubica, zagorski povrćari su dugogodišnji kooperanti ove velike prehrambene kompanije iz Koprivnice, a svake godine iz Zagorja u preradu u Podravku ide do 25 tona krastavaca. 

– Zagorski krastavci su najbolji, kažu nam u Podravki. Zato jer imamo kvalitetnu zemlju, vodu i klimu i uzgojimo prvoklasnu robu – rekao je Siketić. Iz Udruge pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba