UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ: Njemačka televizija objavila snimku hadnokrvnog ubojstva

Ruski vojnici ubili civila koji se pokušavao predati

Objavljeno: 18.03.2022. zagorjeinternational

DF, njemački javni servis u svojoj je emisiji Frontal objavio snimku dronom koja prikazuje predgrađe Kijeva i ruske vojnike koji ubijaju ukrajinskog civila, a koji se pokušao predati dignuvši ruke u zrak, 7 ožujka. ZDF konstatira – radi se o ratnom zločinu, piše Index.

– To su bila dva pojedinačna isječka, jedan traje 2 minute, drugi gotovo 4 minute. Ono što prikazuju je šokantno. Ukrajinski nadzorni dron snima brzu cestu E40 nekoliko kilometara zapadno od Kijeva – kažu iz ZDF-a.

– Sjeverno od autoceste Rusi su preuzeli kontrolu nad nekim kijevskim predgrađima. Napredovali su prema cesti. Dron snima položaj ruskog tenka nekoliko metara od benzinske crpke, tenk ima jednu od tipičnih bijelih identifikacijskih oznaka ruskih snaga u Ukrajini. Ispred njega: plavi automobil, očito oštećen mecima. A u šumi pokraj tenka: malene, ali vidljive siluete naoružanih vojnika – opisuje ZDF situaciju.

– Nisu to vojni, već obični osobni automobili, koji idu prema centru Kijeva. Prvi vozači su možda primijetili ruske tenkove i okrenuli se, no srebrnosivi auto usporava i staje. Osoba napušta auto s podignutim rukama i odmah biva upucana, padajući iza auta. Čini se da su ruski vojnici odgovorni. Dolaze sa svojih položaja na mjesto zločina. Mogu se identificirati kao ruski vojnici po bijelim trakama – kaže ZDF.

– Uostalom, istina prva umire u ratu, a sve uključene strane koriste propagandu u svoje svrhe. Slike mogu biti oružje – ističe ZDF koji potvrđuje autentičnost snimke, a čovjek koji je istu poslao trenutno se skriva u glavnom gradu Ukrajine, u podrumu. ZDF zna njegov identitet, a dron kojim je snimljen ovaj događaj je Mavic III, koji ima profesionalnu filmsku kameru, ali nije vojni uređaj.

– Mjesto zločina može se pronaći na Google Mapsu. Benzinska crpka, susjedna šuma, kuća uz cestu – sve odgovara. Nije tajna ni činjenica da su ruske snage u to vrijeme granatirale obližnje kijevsko predgrađe Irpin – navodi ZDF.

https://twitter.com/ZDFfrontal/status/1503751916395843593?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1503751916395843593%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.index.hr%2Fvijesti%2Fclanak%2Fnjemacka-televizija-objavila-snimku-kako-ruski-vojnici-ubijaju-civila-koji-se-predao%2F2347866.aspx

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba