U Grebengradu održano najbrojnije dvoransko državno prvenstvo u streličarstvu u Hrvatskoj

“Streličari su, uz loptačke sportove, u vrhu novomarofskog sporta”

Objavljeno: 09.03.2022. zagorjeinternational

Proteklog vikenda u sportskoj dvorani Osnovne škole Novi Marof “Grebengradski streličari” koji ove godine slave 15 godina postojanja, pokazali su izvanredne organizacijske sposobnosti realizacijom dvodnevnog dvoranskog prvenstva Hrvatske u streličarstvu na kojem je sudjelovalo 200 streličarki i streličara iz čak 28 klubova.

Odlična organizacija

Organizaciju je pohvalio i predsjednik Streličarskog kluba “Grebengradski streličari” Zlatko Zubović istaknuvši odlične rezultate novomarofskih streličara.

– Nismo zadovoljni samo mi, nego i sudionici koji su pohvalili organizaciju prvenstva koje je kroz dva dana proteklo u najboljem redu. Bilo je 200 natjecatelja iz 28 klubova, bili smo organizatori državnog prvenstva u dvorani i 2018. godine kada je bilo 154 natjecatelja i tada je to bilo najviše. Ljudi vole doći u Novi Marof na natjecanje – objasnio je Zubović i najavio veliko nadolazeće natjecanje koje će se održati u lipnju ove godine.

– Novi Marof će 18. lipnja biti druga postaja Srednjoeuropskog kupa (CEC), u kojem nastupaju natjecatelji iz Njemačke, sjeverne Italije, Austrije, Mađarske, Poljske, Češke, Slovačke i sjeverozapadne Srbije. Bit će pet turnira: 30.4. u Lendavi, 18.6. u Novom Marofu, 2.7. u Temerinu u Srbiji, 6.8. u mjestu Vinične u Slovačkoj i 3. i 4.9. finale u Mađarskoj. Naših deset natjecatelja je prošle godine ispucalo normu za to natjecanje i povjerena nam je organizacija jednog od turnira. To je još jedno dodatno priznanje za organizacijske sposobnosti i kvalitetu našeg kluba – kazao je Zubović i uputio riječi zahvale sponzoru Sparu te Gradu Novom Marofu i gradonačelniku Siniši Jenkaču.

Zavidni rezultati

Jenkač je istaknuo kako su se “Grebengradski streličari” na nacionalnoj razini pokazali kao vrijedni i kvalitetni organizatori pa su ponovo dobili priliku organizirati prvenstvo Hrvatske.

-Grebengradski streličari aktivni su na području Novog Marofa, i u organizaciji raznih natjecanja, a i u treninzima, pa iz kluba izlaze kvalitetni natjecatelji koji ostvaruju odlične rezultate na domaćim, ali i na međunarodnim natjecanjima. Uz loptačke sportove, u vrhu su novomarofskog sporta. Čestitam im na svemu dosad postignutom što se tiče sportskih rezultata, a onda i na organizacijskom dijelu kao dobrim domaćinima natjecateljima iz Hrvatske i inozemstva koji rad dolaze u naš grad – kazao je gradonačelnik Jenkač.

Domaći natjecatelji ostvarili su odlične rezultate. Tako su juniori u zakrivljenom luku uzeli sve tri medalje. Adam Gradiščak s osobnim rekordom bio je zlatni, Tin Krizmanić srebrni i Emanuel Ipša brončani, a ekipno su postavili državni rekord za juniore. Senior Lovro Černi bio je peti, a juniorke Hana Ipša i Mia Gradiščak peta i deveta. U složenom luku junior Leo Žugec uzeo je srebrnu medalju. U golom luku junior Pavle Vujasin bio je zlatni, a Patrik Štefan četvrti. Srebrni je bio veteran Ivica Černi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba