Zagorski HNS podjelom ruža obilježio Međunarodni dan žena

“Odgovornost svakog od nas je da svakodnevno rušimo predrasude i zajedno radimo na izgradnji ravnopravnog društva”

Objavljeno: 09.03.2022. AB

Podjelom ruža svojim sugrađankama u brojnim gradovima i općinama Krapinsko –  županije, članice i članovi zagorskog HNS-a obilježili su Međunarodni dan žena. Tom prilikom podsjetili su na nezamjenjivu ulogu žena, njihova životna i društvena postignuća, ali i trnovitu borbu koju su prolazile kroz povijest te još uvijek prolaze,  kako bi se njihova društvena, politička, kulturna i znanstvena uloga vrednovala na pravi način.

Naime, žene su i dalje diskriminirane, slabije plaćene i manje zastupljene u gotovo svim važnim procesima.

– Odgovornost svakog od nas je da svakodnevno rušimo predrasude i zajedno radimo na izgradnji ravnopravnog društva jednakih prava i jednakih šansi, u kojem će se na isti način vrednovati postignuća i muškaraca i žena – poručuju članice i članovi zagorskog HNS-a.

Oni će, kažu, kroz svoju aktivnu politiku i dalje intenzivno raditi na osvješćivanju javnosti o problemima žena i njihovom socijalnom, ekonomskom i političkom položaju u društvu.

– Činjenica je da još uvijek nismo dostigli ravnopravnost spolova i ona neće biti potpuna dok se ne dogodi na svim razinama – poručuju zagorski HNS-ovci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba