SJEDNICA ODBORA I PREDSJEDNIŠTVA ZAGORSKOG HSS-a: Imenovana tri tajnika – Josip Kelemen, Jurica Mitrečić i Josip Ozimec

“Zahvaljujući našim županijskim vijećnicima, potpore u poljoprivredi su u odnosu na 2021. povećane za 10 posto”

Objavljeno: 23.02.2022. AB

Odbor i predsjedništvo Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke KZŽ održali su zajedničku sjednicu, na kojoj su glavne teme bile završetak izbornog procesa unutar županijske organizacije te aktualne teme iz društveno – političkog djelokruga lokalne i regionalne uprave i  samouprave.

– Imenovanjem tajnika Županijske organizacije HSS-a završen je izborni proces. Za tehničkog tajnika imenovan je Josip Kelemen iz Gornje Stubice, organizacijski tajnik je Jurica Mitrečić iz Marije Bistrice, dok je financijski tajnik Josip Ozimec iz Zlatar Bistrice. Na sjednici je raspravljena  informacija o raspisivanju natječaja za županijske potpore poljoprivredne proizvodnje, gdje se u veljači ukupno raspisuje natječaj za 1,3 milijuna kuna. Ukupni budžet županijskih potpora za 2022. godinu iznosi više od  2,4 milijuna kuna, što je zahvaljujući inicijativi vijećnika HSS-a u Županijskoj skupštini uvećanje u odnosu na 2021. godinu za 10 posto – kazao je predsjednik zagorskog HSS-a Dražen Čvek. 

Isto tako, na sjednici je raspravljano o aktualnim temama predstavničkih tijela lokalne samouprave, gdje je zauzet stav vezan uz odluke o načinu pružanja usluga prikupljanja i odvoza komunalnog otpada.

– Kod donošenja odluka potrebno je iznaći mogućnost formiranja organizacije i cijene usluge koja će biti izraženije poticajna za građane koji proizvode manje miješanog komunalnog otpada, odnosno sortiraju putem reciklažnih dvorišta te vrše vlastito kompostiranje otpada – zaključeno je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba