PREMIJER IH NIJE KONTAKTIRAO: Ogorčeni Reformisti izlaze iz vladajuće koalicije?

ČAČIĆ: Ministar mora biti kvalitetan menadžer i poznavati područje graditeljstva. Zadovoljava li Čuraj te kriterije? Zaključite sami

Objavljeno: 22.02.2022. zagorjeinternational

Nakon informacije da če HNS-ov Stjepan Čuraj preuzeti mjesto dosadašnjeg ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, šef Reformista Radimir Čačić kazao je kako o toj odluci nema pojma, ali i iskazao nezadovoljstvo istim. Hoće li se ovime istopiti saborska većina koju je dosad činilo 77 zastupnika?

– Mi o tome pojma nemamo. Jedini partner u okviru vladajuće koalicije s kojim premijer nije razgovarao smo mi Reformisti. Ne znam zašto. Ili je tome presudio naš uvjet da ćemo biti u vladajućoj koaliciji samo do trenutka kada optužnica bude podignuta protiv još nekog člana Vlade ili je premijeru očito da mi ionako već izlazimo iz koalicije jer zna da će nove optužnice stići. A druga mogućnost je da ga je jednostavno sram. Jer mi smo javno postavili kriterije koji moraju biti ispunjeni kako bi u Saboru podržali prijedlog imenovanja novog ministra graditeljstva, a to je uvjet da novi ministar mora biti kvalitetan menadžer i da mora poznavati područje graditeljstva i stanogradnje, resor kojim će upravljati. Ako HDZ takvog kadra nema, ne samo da to nije ništa loše, to je zapravo jako dobro. Jer će biti natjeran da iskoči iz tih stranačkih bazena i izabere kvalitetnog čovjeka po sposobnosti, a ne podobnosti. I to je to – objasnio je Čačić za Jutarnji list, a na pitanje hoće li saborska zastupnica Reformista Natalija Martinčević glasati za imenovanje Čuraja kao novog ministra, kaže kako će ona glasati za sve prijedloge koji ispunjavaju njihove kriterije.

-Vi sami zaključite ispunjava li Čuraj te kriterije – rekao je Čačić, a po kraju razgovora donio zaključak da će Reformisti iz vladajuće koalicije izlaći čim se i / ili ako se objavi nova optužnica protiv nekog člana Vlade.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba