Policija u akciji pojačanog nadzora prometa zabilježila 127 prekršaja

VIKEND REKORDERI: Jedan u Gornjoj Pačetini vozio s 2,04 promila, prijeti mu kazna od 12.100 kuna, drugi autocestom jurio 200 km/h

Objavljeno: 21.02.2022. AB

Proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska proveden je pojačani nadzor u prometu. Pritom je utvrđeno ukupno 127 prekršaja, od čega 38 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu,15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 49 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača utvrđena je u Gornjoj Pačetini, kod 21-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom s 2,04 promila alkohola u organizmu. Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja, s predloženom novčanom kaznom od 12.100 kuna i predloženom mjerom zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.
Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je na A2 kod Stubičke Slatine, gdje je 51-godišnjak upravljao osobnim vozilom brzinom od 200 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču je izdan prekršajni nalog i naplaćena novčana kazna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba