Predsjednik Zagorske stranke Miljenko Jerneić oglasio se priopćenjem vezanim za inicijativu da se Ivanščica proglasi Parkom prirode, a predlaže i osnivanje Zagorske banke:

“Konačno se našao netko pametan (HDZ), da iz naftalina izvadi naš prijedlog otprije 15 godina!”

Objavljeno: 21.02.2022. zagorjeinternational

Predsjednik Zagorske stranke Miljenko Jerneić oglasio se priopćenjem vezanim za inicijativu da se Ivanščica proglasi Parkom prirode, što je, tvrdi, on predlagao još od 2007. godine u nekoliko navrata, kao i osnivanje Zagorske banke, za što se i dalje zalaže.

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

– Kako se konačno našao netko pametan s ove i s druge strane Ivanščice, Zagorci bi uskoro mogli dobiti “svoj” Park prirode. Naime, ideja o proglašenju Ivanščice Parkom prirode, postoji još od daleke 2007. godine (29. svibnja), kada je Zagorska stranka poslala – svim političkim strankama u Krapinsko -zagorskoj županiji, Savezu zelenih KZŽ te svim medijima – “Otvoreno pismo”, o proglašenju Ivanščice Parkom prirode, a Hrvatskog zagorja Regionalnim parkom, te da ga kao takvog i usvoje u Skupštini Krapinsko – zagorske županije i upute u Sabor na razmatranje i usvajanje. Pisac ovih redaka predlagao je i inzistirao bezbroj puta, da se o tome raspravlja u Skupštini KZŽ, a naročito kada je osam godina obnašao funkciju županijskog vijećnika Zagorske stranke. Tadašnji, a nažalost i sadašnji vladajući u KZŽ nisu htjeli ni čuti o tome. Ista stvar bila je i u Varaždinskoj županiji u kojoj tada vladajući nisu imali sluha ili možda bolje rečeno nisu željeli čuti oporbeni prijedlog koji je nadasve bio i jeste u interesu, ne samo nas Zagorca s jedne i druge strane Ivanščice, već je to i u interesu naše Hrvatske. I onda nakon petnaest (15) godina, možemo u jednom hrvatskom mediju pročitati: “Podupirem da Zagorje dobije Park prirode”. Zamislite, drage Zagorke i dragi Zagorci, našla se ipak jedna politička stranka (HDZ) koja je iz naftalina izvadila dugostojeći prijedlog Zagorske stranke, da i Zagorci dobiju svoj Park prirode. Osobno, to me veseli, a žalosti me, što sadašnja vlast u KZŽ, ne samo da nije htjela opservirati prijedlog Zagorske stranke o Parku prirode, već treba isto tako glasno i jasno reći, da ta dugogodišnja SDP-ova vlast nije htjela osnovati Zagorsku banku, isto na prijedlog Zagorske stranke, i to dok je funkciju župana KZŽ obnašao Siniša Hajdaš Dončić. Nadajmo se da će HDZ ili neka druga politička stranka, jednoga dana osnovati Zagorsku banku, jer banka je nama Zagorcima potrebna. Jedino mi Zagorci u Hrvatskoj nemamo svoje banke! Ne smijemo smetnuti s uma, da je postojala Zagorska banka, no ona je namjerno ukinuta radi osobne sinekure tada vodećeg financijskog stručnjaka u jednoj od banaka na prostorima KZŽ. Prave ideje nikad ne umiru, one žive i živjet će tako dugo dok se ne ostvare. Zapravo, tek onda započinje pravi život svake ideje – zaključuje Jerneić u priopćenju, a kao prilog poslao je novinarima i sve dopise glede proglašenja Parkom prirode Ivanščice, a Hrvatskog zagorja Regionalnim parkom, koje je slao tijekom godina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba