KANTAUTOR SVJETSKOG KALIBRA: Zabočanin Nikola Vranić poznatiji kao J. R. August ostvario što rijetkima uspijeva:

Za pjesmu “I’m Afraid The Bird Will Die” snimljen visokobudžetni kratkometražni film

Objavljeno: 16.02.2022. zagorjeinternational

Nikola Vranić, koji djeluje pod umjetničkim imenom J.R. August, višestruki dobitnik Porina i kantautor svjetskog kalibra, između ostalog i Zabočanin, s jednim od najtalentiranijih redatelja u regiji Stefanom Đorđevićem plasirao je projekt koji se ”kuhao” u proteklih pet godina, piše portal Ni Zagorje malo.

Pjesma I’m Afraid The Bird Will Die službeno je objavljena na Augustovu albumu Murky Waters (The EP Collection). Visokobudžetno ostvarenje -režija, scenarij i fotografija realizirana je pod palicom višenagrađenog redatelja na festivalima u Sarajevu, Zagrebu, Locarnu i Beogradu Stefana Đorđevića. Produkciju potpisuje francuska produkcijska kuća Eddy Production, a koprodukciju srpska Servia Films.

Djetinjstvo i komuna

Ovo umjetničko remek djelo priča je o ženskoj komuni koja djevojčicu priprema za ritualnu ceremoniju sazrijevanja. Zbog neznanja i zbunjenosti, djevojčica pobjegne s dječakom koji joj se sviđa.

– Zamislio sam ovaj film kao vizualni doživljaj i želio sam istaknutu atmosfere u kojima se komune nalaze. Prisutni su blato i tama i poezija koja dolazi iz boja prekinutog djetinjstva. Ali djetinjstvo se ne može završiti kada netko kaže da je gotovo. Djetinjstvo se završava kada mašta iščezne – rekao je redatelj Đorđević za Croatia Records.

Sreća prati odvažne

– Iznimno mi je drago što me sudbina spojila sa Stefanom jer smatram da je jedan od najtalentiranijih filmaša u našoj regiji. Projekt je od početka zamišljen kao nešto što nije i ne smije izgledati ‘jeftino’. I baš zato što sreća prati odvažne na kraju smo i uspjeli – kazao je J. R. August.

Izuzetnu kvalitetu ove glazbeno – filmske priče prepoznao je i Francuski centar za film i pokretne slike (CNC) koji je produkcijskim kućama dodijelio novac kako bi ovaj projekt zaživio. Film je sniman u Srbiji, u kraškom području između Lazarevog kanjona i rijeke Dubašnice, u blizini Zlota. Snimanje je trajalo tri dana, s talentiranom ekipom koju su Jana Nikčević i Đorđe Davidović, djevojčica i dječak iz filma, predvodili kao glavni akteri.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba