Počelo suđenje četvorki koja je optužena za ubojstvo varaždinskog profesora

NE SMATRAJU SE KRIVIMA: Priznali da su ga mlatili, ali tvrde da je preminuo od ozljeda zadobivenih padom s barske stolice

Objavljeno: 15.02.2022. zagorjeinternational

Na Županijskom sudu u Varaždinu u utorak je započelo suđenje četvorki koja je optužena da je 29. svibnja ispred varaždinskog kluba “Kulturana” iz osvete ubila profesora engleskog jezika Ninu Čengića, piše Jutarnji list.

Prvooptuženi Ivor Vujasinović (30), drugooptužena Asja Gorski (25), njezin brat Ivan Gorski i Dominik Žnidarić Živka, svi su se izjasnili da nisu krivi.

Kako piše Jutarnji, optužnica ih tereti da su 29. svibnja u 4.30 ujutro ispred kluba “Kulturana” zajednički i dogovorno, da mu se osvete, na smrt prebili profesora. Čengić im se zamjerio jer je u klub pozvao policiju zbog kršenja epidemioloških mjera. Policajci su se odazvali pozivu, kucali na vrata kluba, a kad im nitko nije otvorio otišli su bez intervencije.

Tri mladića i djevojka potom su izašli iz “Kulturane” i, prema optužnici, počeli rukama, nogama, palicom i lancem za remen bicikla mlatiti Čengića po glavi i tijelu, što je za njega bilo kobno.

Prema optužnici, prvi ga je udario i srušio na pod Ivor Vujasinović te ga počeo cipelariti, za njim su krenuli i ostali. Asja Gorski optužena je da je već prebijenom profesoru, koji je ležao na tlu, zadala šest udaraca lancem za bicikl. Od posljedica žestine udaraca, Čengić je nekoliko sati kasnije preminuo u Općoj bolnici Varaždin, gdje je prije toga operiran.

Branitelji okrivljenih ne negiraju da su njihovi branjenici mlatili Čengića, ali tvrde da njihovi udarci nisu bili smrtonosni. Na temelju nalaza sudskog vještaka Majera, kažu da je Čengić ranije te noći u prostorijama kluba pao s barske stolice i udario glavom o pod te zadobio ozljede od kojih je kasnije i preminuo, a na te je navode reagirala potresena majka varaždinskog profesora.

– Kako to mogu reći? Pa njemu je smrskana glava iznutra – rekla je za Jutarnji.

Podsjetimo, Čengić je predavao engleski u varaždinskoj srednjoj školi, a od spomenutih četvero optuženih, nitko nije bio zaposlen.

Za riječ se od četvero okrivljenika javio samo Dominik Žnidarić, koji je ustvrdio da on na ovom suđenju nije trebao biti optuženik, nego svjedok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba