NEKIMA PAPRENE KAZNE, NEKIMA I ZATVOR: Policija u četiri 'zaustavljanja' zatekla šestero mladih Zagoraca kako krše zakon

A NITKO STARIJI OD 19: Vozaču utvrđeno prisustvo THC-a u organizmu, suvozačice odmah predale drogu policiji

Objavljeno: 07.02.2022. zagorjeinternational

U Zaboku su u nedjelju oko 00.30 sati, policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 19-godišnjak i u kojem su se nalazile još dvije putnice. Provedenim nadzorom obavljeno je i preliminarno testiranje radi utvrđivanja prisutnosti droga ili lijekova u organizmu te je 19-godišnjak bio pozitivan na ”THC’, dok je odbio vođenje na liječnički pregled radi daljnjih analiza. Putnica u vozilu (18) je predala policijskim službenicima 1,2 grama marihuane, dok je druga putnica (19) predala 1,02 grama marihuane. Protiv vozača podnijet je optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca. I protiv 18-godišnje i 19-godišnje putnice u vozilu podnijet je optužni prijedlog s predloženim novčanim kaznama u iznosu od 5000 kuna.

Još je jedan mladi vozač vozio pod utjecajem THC-a, a zaustavljen je u petak oko 14 sati u Martinišću. Policijski službenici su zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 22-godišnjak, kojem je preliminarnim testiranjem u organizmu utvrđena prisutnost droge. On je pritom policajcima predao i jednu drobilicu za usitnjavanje droge u kojoj se nalazilo 0,5 grama marihuane, ali je odbio vođenje na liječnički pregled radi daljnjih analiza. Protiv njega je podnijet optužni prijedlog, s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 16.000 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od šest mjeseci.

U Bedekovčini su pak u subotu oko 00.20 sati policajci zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 23-godišnjak, za kojeg je utvrđeno da vozi s 0,94 promila alkohola u organizmu te da je ponavljač prekršaja, kojem je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta, a kod sebe nije imao niti osobnu iskaznicu. Vozač je uhićen i zbog počinjenih prekršaja je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu u Zlataru, gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od pet dana.      

Istog su dana oko 20 sati u Jertovcu policajci zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 23-godišnjak, za kojega je utvrđeno da vozi s 1,82 promila alkohola u organizmu. Vozač je uhićen i protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu, s predloženom kaznom zatvora u trajanju od 30 dana i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba