TURIZAM SE POLAKO OPORAVLJA: U marijabistričkom TZ-u zadovoljni su prošlogodišnjim rezultatima

“Broj posjetitelja lani je udvostručen u odnosu na 2020. – samo ‘Advent u Mariji Bistrici’ posjetilo je 30-ak tisuća posjetitelja”

Objavljeno: 05.02.2022. zagorjeinternational

Iako je i 2021. godinu obilježila pandemija, turizam se polako oporavlja, istaknuto je na press konferenciji Turističke zajednice općine Marija Bistrica, održanoj u četvrtak, na kojoj su predstavljeni turistički pokazatelji u 2021. godini.
– Marija Bistrica specifična je destinacija vjerskog turizma, posebice zbog svoje crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca, koja je u ovoj situaciji pandemije ipak malo ublažila negativan trend broja dolazak hodočasnika – kazala je stručna suradnica u uredu marijabistričkog TZ-a Marija Klenkar.
Otkrila je da je broj posjetitelja u 2021. bio udvostručen u odnosu na prethodnu 2020. godinu, pa je tako Mariju Bistricu prošle godine posjetilo 561.700 turista, od čega 29.700 stranih.
Načelnik Marije Bistrice Josip Milički rekao je da je zadovoljan činjenicom da je gotovo udvostručen i broj dolazaka, koji je u 2021. iznosio 6318, a ostvareno je 10.454 noćenja, što je povećanje od 300 posto u odnosu na pandemijsku 2020. godinu.
– Najviše noćenja ostvarili su domaći turisti, dok su od stranih prednjačili Nijemci, pa Poljaci i Slovenci. Prošle godine su, za razliku od pretprošle, održane glavne bistričke manifestacije ”Ljeto u Mariji Bistrici” i ”Advent u Mariji Bistrici”, i njihovom realizacijom, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, smo jako zadovoljni. Jer, iako u smanjenom i prilagođenom obliku, “Advent” je prošle godine posjetilo oko 30.000 posjetitelja. Moramo se prilagođavati situaciji, ali nikako odustajati od organizacije postojećih, pa i novih sadržaja, koji će još više proširiti ponudu Marije Bistrice. Stoga je i u 2021. godini pokrenuto i novo sportsko događanje ”Trail za dušu i tijele Mirko Fulir”, na kojem je odmah prve godine nastupilo oko 100 natjecatelja – rekao je Milički i najavio da niti ove godine neće izostati najveće manifestacije, dok će ”Bistrički fašinek” druge godine zaredom biti realiziran u online izdanju. (ZI) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba