PROJEKT OD MILIJUN EURA: Na području Desinića gradi se pročistač otpadnih voda, kolektor i kanalizacijska mreža

“U vodotok Horvatske konačno će se ispuštati neštetne vode”

Objavljeno: 04.02.2022. zagorjeinternational

U tijeku je izgradnja pročistača otpadnih voda te kolektora i kanalizacijske mreže u dužini od šest i pol kilometara na području općine Desinić. Radi se o investiciji vrijednoj oko milijun eura, koja je sufinancirana sredstvima europskih fondova, Hrvatskih voda i Zagorskog vodovoda.

Radovi napreduju prema planu, a dosad je napravljeno oko kilometar mreže, dok se završetak radova i puštanje pročistača i kolektora u funkciju očekuje sljedeće godine, rekao je za Radio Stubicu Zvonko Škreblin, koji naglašava važnost ovog projekta za općinu. Kako kaže, po izgradnji kanalizacijskih kolektora i postavljanju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, u vodotok Horvatske konačno će se ispuštati neštetne vode. Također, s novom građevinskom dozvolom bit će obuhvaćena i okolna sela Turnišće Desinićko, Osredek Desinićki i Ivanić Desinićki, a ove će se godine nastaviti i s izgradnjom te uređenjem komunalne infrastrukture, što obuhvaća modernizaciju i asfaltiranje nerazvrstanih cesta te uređenje jednog velikog klizišta. Procijenjena vrijednost spomenutih projekata je oko milijun kuna.
Planira se i izgradnja pumpne stanice i cjevovoda do postrojena Marija Magdalena za sela Košnica i Hum Košnički, koja trenutno ne dobivaju dovoljnu količinu vode.
Načelnik ističe kako im je vodoopskrba riješena preko 90 posto, te naglašava da 1993. godine, kada je Općina osnovana, nije bilo ni jednog priključka, a sada ih je 550.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba