Proračun općine Radoboj za ovu godinu iznosi oko 22 milijuna kuna

“Planiramo završetak Planinarskog doma u Radoboju, Vatrogasnog doma u Jazvinama, ‘Hiže zagorskih štrukljov’ i šetnice“

Objavljeno: 06.01.2022. zagorjeinternational

Proračun općine Radoboj za 2022. godinu iznosi oko 22 milijuna kuna, dok su sami izvorni prihodi šest milijuna kuna, javlja Radio Stubica.

Načelnik Anđelko Topolovec kaže da je proračun razvojan, ambiciozan i hrabar, kao i svaki dosadašnji proračun Općine Radoboj.

Ove se godine planiraju završiti neki veliki kapitalni projekti, među kojima je Planinarski dom u Radoboju, Vatrogasni dom u Jazvinama, “Hiža zagorskih štrukljov“ i šetnica, koji su zajedno  vrijedni preko 20 milijuna kuna.

S obzirom na to da Općina ovo razdoblje želi maksimalno iskoristiti, priprema se i projektna dokumentacija za novo programsko financijsko razdoblje.

– Nadam se da ćemo sve te fondovi i natječaje koji su omogućeni za sjever Hrvatske i Zagorje, uspjeti iskoristiti. U planu je izrada Strategije razvoja turizma i nova strategija razvoja općine Radoboj, u kojoj će razvoj kontinentalnog turizma biti na prvom mjestu. Radoboj kao destinacija kontinentalnog turizma, Radoboj kao zelena eko destinacija – rekao je načelnik Topolovec.

Mještane će se poticati na korištenje obnovljivih izvora energije, a subvencionirat će se i izrada energetskih certifikata. Proračunom su također predviđena i sredstva za eko poljoprivrednike, sufinanciranje edukacije i dobivanja certifikata za eko proizvođače te smještaj.

– Općina Radoboj je prva jedinica lokalne samouprave koja koristi obnovljive izvore energije na svim javnim zgradama, ima prvo električno vozilo u vlasništvu jedinica lokalne samouprave i prvu brzu punionicu na prostoru Krapinsko – zagorske županije – kazao je načelnik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba