Prema Bloombergovoj listi

Najbogatiji čovjek na svijetu trenutno je Elon Musk s vrtoglavih 244 milijarde dolara na računu

Objavljeno: 02.01.2022. zagorjeinternational

Bloombergovi podaci pokazuju da je desetero najbogatijih ljudi na svijetu 2021. godine zaradilo još 402 milijarde dolara, od kojih najviše Elon Musk koji je godinu započeo sa 156, a završio s 244 milijardi na računu, piše Poslovni.hr.

Njegova je zarada 2021. godine manja nego godinu ranije, ali ipak je dovoljna da Musk postane najbogatija osoba na svijetu. Inače, osnivač popularne kompanije “Tesla Motors“ objavio je da će platiti više od 11 milijardi dolara poreza.

Na drugom mjestu je vlasnik “Amazona“ Jeff Bezos koji je u novu godinu ušao sa 190 milijardi dolara na računu što je 4,5 milijardi više nego je zaradio prošle godine. Bezos je napustio mjesto šefa svoje kompanije i sada vrijeme troši na odmorima s djevojkom.

Bankovni račun Marka Zuckerberga, osnivača Facebooka, povećao se za 25 milijardi dolara u prošloj godini, pa sada iznosi 128 milijardi.

Iako i dalje jako bogat, osnivač “Microsofta“ Bill Gates je u 2021. zabilježio pad svog bogatstva koje se kroz godinu sa 139 milijardi, spustilo na 132 milijarde dolara. Gates se tijekom godine razveo od dugogodišnje supruge Melinde French Gates koja navodno ima 11,4 milijarde na računu.

Larry Page, suosnivač “Googlea“ svoje je bogatstvo od 83 milijarde dolara u 2021. povećao za dodatnih 47 milijardi, a njegov kolega Sergey Brin zaradio je 45 milijardi dolara, pa je sada “težak“ 125 milijardi.

Uz Amerikance, na listi se našao i Francuz Bernard Arnault, vlasnik najveće svjetske tvrtke koja trguje luksuznim proizvodima. Zaradio je dodatnih 61 milijardi dolara te sada ima ukupno 176 milijardi. On je ujedno i jedini izvan SAD-a koji je ušao na Bloombergovu listu milijardera za 2021. godinu.

Najbogatija žena na svijetu je Francuskinja Francoise Bettencourt Meyers, nasljednica L’Oreal carstva i ona je sa svoje 94 milijarde dolara na 11. mjestu ljestvice. U prvih 10 su samo oni “teži“ od 100 milijardi dolara. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba