Prošlog je vikenda upaljena četvrta svijeća, ali događanjima tu nije kraj

Manifestacija “Advent u Mariji Bistrici“ nastavlja se uz badnji ručak, koncert KUD-a i tradicionalni Doček u podne

Objavljeno: 21.12.2021. zagorjeinternational

I proteklog je vikenda nastavljen program manifestacije “Advent u Mariji Bistrici“, a sve je, već tradicionalno, bilo u znaku adventskih običaja, javlja Radio Marija Bistrica.  

U subotu su tako u večernjim satima na središnjem trgu nastupili “Šarmeri“, a u Domu kulture je, u sklopu adventskog kina, prikazivan film “Ništa od Božića ove godine“.

Program je u nedjelju započeo svečanošću paljenja četvrte adventske svijeće na trgu, a nakon toga je održan i tradicionalni “Adventski (do)ručak“ uz bend “Kavaliri“. Bistrički ugostitelji, koji su dio ove manifestacije, pripremili su domaće zagorske zimske specijalitete, a nakon mise na trgu, nastupio je Duo Tomi&Vladek. Vikend je zatvorio “Kerekesh Teatar“ predstavom “Ja trudnica“ u Domu kulture.

Iako je prošao četvrti vikend došašća, manifestacija “Advent u Mariji Bistrici“ nije završila, pa se tako do kraja godine očekuje još “Bistrički badnji ručak“, u sklopu kojeg će se na Badnjak u podne dijeliti ribice, zatim Božićna glazbena večer KUD-a “Lovro Ježek” 26. prosinca u 17 sati te “Doček u podne“ 31. prosinca, s početkom u 11 sati, na kojem će nastupiti ”Učiteljice” i ”Boss band”. Nova godina u podne će se dočekivati uz kuhano vino Udruge vinogradara Marija Bistrica.

Za ulazak na Božićnu glazbenu večer KUD-a “Lovro Ježek“, koja će se održati u Domu kulture, potrebna je COVID potvrda, potvrda o preboljenju ili testiranju, a besplatne ulaznice mogu se podići u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica od utorka do petka od 8 do 15 sati. Naručiti ih se može i putem maila [email protected], a koncert će se prenositi i na Facebook stranici KUD-a “Lovro Ježek“.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba