ZAVRŠEN U ROKU: Nadvožnjak u Lepajcima nakon šest mjeseci otvoren za prometovanje, mještani presretni

GREGUROVIĆ: Hvala svima na strpljenju, kad se na proljeće završi druga faza spojne ceste, bit će to velik značaj za Krapinu

Objavljeno: 17.12.2021. Alen Brodar

Nepunih šest mjeseci trebalo je da se ponovno razvesele mještani Lepajaca i Velike Vesi, ali i svi koji svakodnevno putuju na relaciji Krapina – Krapinske Toplice. Nadvožnjak iznad autoceste Zagreb – Macelj u Lepajcima, a ispod kojeg će ubrzo prolaziti i nova spojna cesta od Svetog Križa Začretja do Krapine, ponovno je pušten u promet.

Cesta u ožujku

Službeno je za prometovanje zatvoren 23. lipnja ove godine, a njime je za to vrijeme bio omogućen samo prolaz za pješake, dok su vozila prometovala obilaznim pravcima. Inače, radi se o projektu koji je realiziran u sklopu spomenute spojne ceste, koja će ukupno koštati 57,4 milijuna kuna bez PDV-a.

– Od početka ljeta bio je u primjeni privremeni gradilišni prometni režim, kako bi se izveo nadvožnjak preko spojne ceste u Lepajcima, gdje je promet prema privremenoj regulaciji prometa išao preko prometnice u izgradnji. Predmetni nadvožnjak je izveden i u četvrtak je promet vraćen te se odvija onako kako je to bilo prije izvođenja radova. Radovi na izgradnji spojne ceste planiraju se dovršiti do sredine ožujka, točnije, rok je 15. ožujka – odgovorila nam je glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić.

“Nismo vjerovali”

Umirovljenik Josip König (80) iz Lepajaca imao je tu čast da u četvrtak automobilom prvi prođe obnovljenim nadvožnjakom, a dan kasnije zatekli smo ga u ‘inspekciji’ mosta, pješice je polako prelazio, provjeravajući rubnjake, ograde, novi asfalt…

– Bilo je to sasvim slučajno, bio sam u dućanu i krenuo doma. Trebao sam ići preko Dukovca, a onda sam vidio dečke da miču barijere i pitao ih: “Možemo?” A oni kažu “Evo može, prvi ste!” i otada je otvoren nadvožnjak – prisjetio se Josip, dodajući da je jako lijep i da je posao dobro obavljen.
– S obzirom na to kako je bilo, jako lijepo. Sviđa mi se i kako su uredili okoliš, jer je u podnožju bilo smetlište i sve je zaraslo u grmlje, a sada je to sve počišćeno, poravnato i kad sve bude gotovo, bit će jako lijepo. Nismo vjerovali da će biti tako brzo, ipak je to bio jako veliki zahvat, bili su to ogromni radovi. Ja imam u mobitelu dokumentirano, fotografirao sam po fazama i stvarno nismo mislili da će biti tako brzo. Svi su govorili da će biti oko ožujka, ali evo, gotovo je i presretni smo – zaključio je Josip König.

Dobra stvar

Zadovoljan je i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

– U skladu s planiranim završetkom radova, dakle do konca godine, kako je i najavljivano da će biti pušten u promet, nadvožnjak je završen. Zahvaljujem svima na strpljenju i razumijevanju, sigurno da nije bilo lako prometovati obilaznim pravcima. Ovo je stvarno dobra stvar i kada se na proljeće završi druga faza spojne ceste, to će biti uistinu velik značaj za grad Krapinu – zaključio je Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba