Proračun Grada Pregrade za iduću godinu iznosi 27,8 milijuna kuna

“Predvidjeli smo ulaganja u predškolski odgoj od 5,3 mil. kuna, kao i obnovu rodne kuće Janka Leskovara”

Objavljeno: 10.12.2021. zagorjeinternational

U četvrtak je na petoj sjednici Gradskog vijeća Pregrade s 12 glasova za i jednim suzdržanim, izglasan gradski proračun za iduću godinu.
Planirani proračun Grada i proračunskih korisnika, Dječjeg vrtića “Naša radost”, Gradske knjižnice i Muzeja “Zlatko Dragutin Tudjina” za 2022. godinu iznosi 27,8 milijuna kuna.
Prijedlog proračuna pojasnio je gradonačelnik Marko Vešligaj, istaknuvši njegove najvažnije stavke.
– Do ovog dokumenta koji stoji pred vama, gradskim vijećnicima, došli smo na transparentan način. Naime, provedeno je javno savjetovanje i javna tribina, a građani su imali mogućnost uključivanja i kroz aplikaciju mojProračun na platformi Otvoreni grad. Moram napomenuti da je pred nama godina koja će biti financijski izazovnija, zbog zakonskih izmjena i kreditnih obveza koje moramo vratiti, što smo morali uzeti u obzir prilikom kreiranja proračuna. No, unatoč tome, svejedno nas očekuje dosta radova. Nastavljamo s ulaganjima u komunalnu infrastrukturu u svim mjesnim odborima, kroz asfaltiranje i održavanje nerazvrstanih cesta, sanaciju klizišta, uređenje dječjih igrališta, izgradnju javne rasvjete te potporu za brdovita područja grada Pregrade. Također ulažemo i u društvene djelatnosti, pa smo tako predvidjeli ulaganja u predškolski odgoj u iznosu od 5,3 milijuna kuna, a velika ulaganja su i u kulturu, pa tako ističem obnovu rodne kuće Janka Leskovara. Nastavljamo i sa svim programima koji se odnose na područje socijalne skrbi, kao i s provedbom programa za mlade, a krenuli smo i s izradom projektnih dokumentacija za projekte koje ćemo kandidirati na EU fondove, poput biciklističke staze, u novom programskom razdoblju, za koje se nadamo da će se natječaji otvoriti krajem sljedeće godine – rekao je gradonačelnik.
Na sjednici su usvojene i druge izmjene proračuna za 2021. godinu, kao i izmjene i dopune razvojnih programa. Sjednici, koja je ujedno bila posljednja u ovoj godini, prisustvovali su svi vijećnici. (vc) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba