Matija Smrekar, kapetan, sportski direktor i najbolji strijelac NK Zagorca, jesenskog prvaka III. HNL Središte, uoči 'El Zagorica':

“Velika je stvar što Zagorje ima dvije ekipe u prva tri, no zaslužuje drugoligaša. Potrudit ćemo se to i ostvariti”

Objavljeno: 24.11.2021. zagorjeinternational

Pobjedom na gostovanju kod HAŠK-a, već 12. ove polusezone, krapinski Zagorec, krapinski Zagorec je uvjerljivo osvojio naslov jesenskog prvaka 3. HNL središte. Momčad Damira Milinovića prije posljednje utakmice polusezone s mačanskim NK Gajem (treći na ljestvici), ima sedam bodova više od Dugog Sela (ukupno 39).

‘Sve se poklopilo’

Tako će subotnji zagorski derbi protiv momčadi iz Mača, popularno nazvan ‘El Zagorico’, biti šlag na torti fantastične polusezone krapinskog trećeligaša. O tome smo razgovarali s kapetanom i sportskim direktorom Zagorca, Matijom Smrekarom (32), ujedno i najboljim strijelcem, ne samo Zagorca, već svih trećih liga. 

– Izuzetno smo zadovoljni ovom polusezonom, s obzirom na to da nam je cilj bio da budemo u vrhu, a mi smo je završili na prvom mjestu. Dobro smo radili od početka priprema, tako da nas to u jednu ruku toliko ni ne iznenađuje, sve su se stvari posložili – imamo dobru ekipu, dobrog trenera, ambicioznog direktora, sve se poklopilo – kaže nam Smrekar.

Nas je zanimalo kako su igrači prihvatili trenera Milinovića, legendu NK Rijeke i bivšeg hrvatskog reprezentativca.

– Ne treba ga puno predstavljati. On nam je donio dimenziju više u smislu rada, discipline, sve u svakom trenutku točno znaju što tko treba raditi i to se vidi na terenu. Apsolutno smo zadovoljni njegovim radom, koji je u konačnici i donio ovaj rezultat – hvali stratega Smrekar.

Za takav uspjeh zasigurno su zaslužni i njegovi golovi, zabio ih je 18 u prvenstvu i njima pridodao još dva u kupu.

– Uvijek je lijepo biti na vrhu neke ljestvice, tako sam i ja sada najbolji strijelac, no ne bih htio preuzimati sve zasluge za to, ponajviše su zaslužni suigrači, jer uvijek ekipa izbaci jednog pojedinca. U ovom slučaju to sam ja i mislim nastaviti u istom ritmu, da pomognem ekipi, a i ekipa meni, kako bismo se što dulje zadržali na vrhu. Golovi naravni imponiraju, ja sam napadač, a zna se da napadači žive od golova, pa tako i ja. Nadam se da će ih sljedeće polusezone biti još više – rekao je Smrekar i pozvao navijače Zagorca da ih dođu podržati u posljednjoj utakmici polusezone, koje je usto i najveći zagorski derbi.

Poziv navijačima

– Bilo bi nam drago da dođe što više ljudi, da nas poprate u posljednjoj utakmici ove jeseni i da zajedno s njima okrunimo fantastičnu polusezonu. Mi se pripremamo za tu utakmicu kao i za svaku drugu, jer nosi tri boda. No, dolaze nam prijatelji iz Mača, kojima također ovom prilikom čestitam na visokom trećem mjestu, što je sjajan rezultat. Dvije zagorske momčadi su u prve tri, to je stvarno veliki uspjeh. Otkad je NK Gaj ušao u treću ligu, možda su tenzije na terenu i strast za pobjedom tko će biti ‘vladar’ zagorskog nogometa nešto veće, no ne bih htio stvarati neki naboj. Pozivam i njih da se odigra fer i korektna utakmica, pa neka pobijedi bolji, vjerujem da to možemo biti mi. Mače ima odličnu ekipu, međutim, mi smo ove polusezone svih osam domaćih utakmica pobijedili i htjeli bismo nastaviti taj niz, da ova pobjeda bude šećer na kraju vrhunske polusezone – objašnjava Smrekar.

A vaša budućnost, vidite li se i dalje u Zagorcu? S obzirom na toliko postignutih golova, razmišljate li ponovno o profesionalnom nogometu? I kako vidite Zagorec u bližoj budućnosti?

– Da, tu sam već pet godina, otkad sam prestao profesionalno igrati nogomet. I dalje sam na raspolaganju i što se tiče igranja i pomoći klubu. Što se tiče ostanka u Zagorcu, ja sam tu doma, imam obitelj, dvoje male djece, tako da stvarno nigdje ne forsiram, fokusiran sam isključivo na Zagorec. Htio bih da uspijemo izboriti taj rang više, to bi bila velika stvar za cijeli klub, ali i za grad Krapinu te čitavu Krapinsko – zagorsku županiju. Daj Bože da se uđe u tu drugu ligu, Zagorje to zaslužuje – zaključuje Smrekar. (Alen Brodar)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba