OŠ Budinščina obilježila Dan zahvalnosti za plodove zemlje

Učenici prošetali do kapele sv. Benedikta, pa se počastili kestenima i jabukama

Objavljeno: 31.10.2021. zagorjeinternational

Dane zahvalnosti za plodove zemlje i Dan pješačenja učenici Osnovne škole “Vladimir Nazor” Budinščina obilježili su pješačenjem do kapelice sv. Benedikta u Gornjem Kraljevcu.

Tako su učenici razredne nastave OŠ Budinščina i Područne škole Hrašćine u srijedu, a učenici predmetne nastave u petak, svatko sa svoje strane, stigli do Gornjeg Kraljevca, gdje su ih dočekali domari škole s pečenjarima te mirisnim pečenim i kuhanim kestenima.

Nekoliko edukativnih minuta posvećeno je lijepom brežuljkastom kraju i samoj kapelici sv. Benedikta, zaštitnika Europe, a koja datira iz 17. stoljeća i dio je bogatog povijesno-kulturnog nasljeđa.

Učenici su odmorili uz kestene i sočne jabuke. Sat vremena na toplom jesenskom suncu i svježem zraku, uz miris jesenskih plodova i ljepotu prirode, kažu nam, bilo je dovoljno da se povrati energija za povratak prema školi.

Kako kažu iz škole, dio je ovo kurikularnih aktivnosti posvećenih zajedničkim sadržajima za dobrobit psihičkom i fizičkom zdravlju te zadovoljstvu učenika i djelatnika škole.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba