STANJE JE ALARMANTNO - KORONA BROJKE 'DIVLJAJU': Danas opet preko 4100 novih slučajeva, Ministarstvo zdravstva donijelo novu odluku

Sve najveće zagrebačke bolnice postaju COVID bolnice

Objavljeno: 28.10.2021. zagorjeinternational

Na sastanku ekspertne skupine pri Ministarstvu zdravstva, održanom u srijedu, osim povećanja kapaciteta testiranja, dogovoren je i novi režim za bolnice, piše Index.hr.

Posljedica je to velikog rasta novozaraženih koronavirusom. Podsjetimo, samo u srijedu zabilježen je čak 4571 novi slučaj, dok su danas evidentirana 4154 nova slučaja.

Po novom režimu, sve najveće zagrebačke bolnice postat će COVID bolnice, pa će se novi kapaciteti za COVID pacijente otvoriti u KB-u Dubrava, KBC-u Zagreb i u KBC-u “Sestre Milosrdnice”. Povećanje kapaciteta bolnice moraju u potpunosti realizirati najkasnije u ponedjeljak. 

Postignut je i dogovor za povećanje izolacijskih kapaciteta u svim bolnicama, a predloženo je i otvaranje kapaciteta za COVID pacijente u Merkuru i na Svetom Duhu.

Dogovoren je i dispečer u zagrebačkoj Hitnoj, koji će 24 sata nadzirati smještajne kapacitete, i kad je riječ o Objedinjenom hitnom medicinskom prijemu (OHBP) i kad je riječ o hospitaliziranima. Dogovoreno je i da bolnice obavezno prijavljuju stanje u 8, 14, 19 i 24 sata, a na sastanku se govorilo i o COVID ambulantama koje bi se također pojačano trebale koristiti u cijeloj zemlji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba