BRILJANTNI OLIMPOVCI: Na "Jadran Grand prixu" osvojili 23 odličja, od čega 16 zlatnih

NEZAUSTAVLJIVA JANA PAVALIĆ: Osvojila 12 zlatnih medalja i oborila četiri rekorda

Objavljeno: 18.10.2021. zagorjeinternational

Proteklog je vikenda na gradskom bazenu “Crnica“ u Šibeniku održan “Jadran Grand prix“, kao dio “HEP Grand prix natjecanja“ Hrvatskog plivačkog saveza u sezoni 2021./2022.
Ovaj tradicionalni plivački miting izazovno je plivačko natjecanje, a ovog je puta ugostio oko 350 plivačica i plivača iz gotovo svih hrvatskih klubova.
Zagorski predstavnici iz Plivačkog kluba “Olimp“, na čelu s trenerom Ivicom Androićem, bili su Mihaela Kramarić, Jana Pavalić, Emma Horvat, Hana Blažević, Vili Sivec, Petar Pavalić, Patrik Erceg, Lovro Gorupić, Leon Novak, Ivan Fučkar, Enio Horvat i Niki Horvat.
Mlađa juniorka Jana Pavalić bila je najbolja natjecateljica, s čak 12 zlatnih medalja – po četiri u apsolutnoj, juniorskoj i mlađoj juniorskoj kategoriji te četiri oborena rekorda. Oborila je hrvatske mlađe juniorske i juniorske rekorde u disciplinama 50 i 100 metara slobodno, a u ukupnom plasmanu zauzela je treće mjesto, iza Ane Blažević (PK Maksimir) i Antonija Đakovića.
Junior Petar Pavalić osvojio je ukupno pet medalja, od čega četiri zlatne i jedno srebro, a nastupio je u šest disciplina.
U skladu s propozicijama organizatora, natjecatelji su bili podijeljeni u tri kategorije: apsolutna, juniori i mlađi juniori, a natjecanje je organizirano tako da su ujutro plivane kvalifikacije, a poslijepodne je bilo rezervirano za finale.
Od ostalih “Olimpovaca“ dobitnika medalja, mlađi senior Vili Sivec je osvojio jedno srebro i jednu broncu, Patrik Erceg (junior) dvije bronce, a Emma Horvat (mlađa juniorka) jednu brončanu medalju.
U zabočki su klub tako stigle ukupno 23 medalje, od čega 16 zlatnih, tri srebrne i četiri brončane. (vh)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba