U protekle četiri godine, članovi kluba su zabilježili preko 2500 nastupa na natjecanjima

Novi predsjednik Atletskog kluba Zabok je Matija Grabrovečki

Objavljeno: 18.10.2021. zagorjeinternational

U nedjelju je u Sportskom centru Zaseka u Zaboku održana redovna izborna skupština Atletskog kluba Zabok. Za predsjednika kluba izabran je Matija Grabrovečki, za dopredsjednika Marko Gorički, a za tajnicu Željka Gašparić. U Upravni odbor izabrani su Matija Grabrovečki, Marko Gorički, Ivan Lovrenčić, Jelena Miličević, Mark Tomek, Nikola Borovčak i Željka Gašparić, a u Nadzorni odbor Alen Čretni, Domagoj Buzjak, Igor Visinski, Jelena Brezak i Nikola Špoljar.
Disciplinsku komisiju čine Damir Hršak, Ivica Gašparić, Jan Grabrovečki, Karlo Lešković i Željko Kliček.
Na skupštini je istaknuto da su članovi kluba u protekle četiri godine zabilježili preko 2500 nastupa na raznim atletskim natjecanjima, a seniori su do sada osvojili devet pojedinačnih državnih odličja (pet puta prvaci) te četrnaest ekipnih državnih odličja (šest puta prvaci).
U mlađoj kategoriji, klub ima tri osvojene državne medalje (dva srebra i broncu), a do sada je petero članova kluba zabilježilo jedanaest nastupa za hrvatsku reprezentaciju na europskim i svjetskim prvenstvima te Prvenstvu Balkana.
Osim u trčanju, najmlađi članovi kluba natječu se i u ostalim atletskim disciplinama, kao što su skok u dalj, skok u vis, bacanje koplja, kugle i sportsko hodanje, a klubu također djeluje i škola trčanja za odrasle. Uz to, uspješno se organiziraju i natjecanja za najmlađe po IAAF-ovom programu, “Kid´s athletics“. (vh)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba