Zagorska policija prošlog vikenda uhitila trojicu pijanih vozača

‘Majstor’ (41) u Benkovu u 16.20 sati vozio s 3,08 promila, pretjecao preko pune crte te se nije zaustavio na znak policijskih službenika

Objavljeno: 18.10.2021. JJ

Pojačanim nadzorom u prometu tijekom vikenda Policijska uprava krapinsko – zagorska je utvrdila ukupno 68 prometnih prekršaja, od čega pet prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 32 ostala prekršaja u prometu.
Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je tijekom nadzora u prometu u petak oko 16.20 sati u Benkovu, kod 41-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je s 3,08 promila alkohola u organizmu upravljao osobnim vozilom, pretjecao preko pune crte te se nije zaustavio na znak policijskih službenika tablicom “stop policija”, već je nastavio vožnju te je naknadno zaustavljen. Temeljem članka 134. Prekršajnog zakona, 41-godišnjak je uhićen od strane policijskih službenika te je uz optužni prijedlog, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden na Općinski sud u Zlataru, gdje mu je izrečena novčana kazna od 9400 kuna i određena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U nedjelju su pak, oko 21.50 sati u Konjščini, prilikom nadzora prometa, policijski službenici zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 48-godišnji hrvatski državljanin. Utvrđeno je kako je vozio s 2,78 promila alkohola u organizmu. Vozač je uhićen te mu je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, s predloženom kaznom od 45 dana zatvora i predloženom mjerom zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Nešto kasnije, oko 00.05 sati u Zaboku, policijski službenici su zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 23-godišnji hrvatski državljanin. Utvrđeno je da je upravljao osobnim vozilom s 1,75 promila alkohola u organizmu. Temeljem članka 134. Prekršajnog zakona, 23-godišnjak je uhićen od strane policijskih službenika te je uz optužni prijedlog, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden na Općinski sud u Zlataru, gdje mu je određena kazna zatvora u trajanju od 15 dana, na što se primjenjuje uvjetna osuda od jedne godine te određena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba