Patronažne sestre Doma zdravlja KZŽ obilježavaju Međunarodni dan starijih osoba

BROJNE AKTIVNOSTI: Od mjerenja tlaka i šećera do pješačenja za umirovljenike i predavanja

Objavljeno: 30.09.2021. zagorjeinternational

Patronažne sestre Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije prigodnim aktivnostima, u skladu s epidemiološkim mjerama, ovog petka će obilježiti Međunarodni dan starijih osoba. Nakon prošlogodišnje stanke zbog pandemije, patronaža ponovno stavlja u fokus zdravlje starijih osoba, ali i djece. Naime, osim Dana starijih osoba, obilježit će i Dječji tjedan, od 5. do 15. listopada, piše Radio Zlatar.
Ispostava Patronaže Donja Stubica u petak priprema prigodni program u suradnji s Dječjim vrtićem Bubamara te je organizirano mjerenje tlaka i šećera u krvi. U Humu na Sutli, zajedno s Udrugom umirovljenika, nakon mjerenja tlaka i šećera, organizira se pješačenje na Videž. Kontrole tlaka i šećera već su održane u Budinščini, a u petak će biti i u Klanjcu i Konjščini. U Krapini će patronažne sestre posjetiti korisnike Doma Golubić.

Aktivnosti će se nastaviti i sljedeći tjedan, u Desiniću i Pregradi. Jednako tako, idući četvrtak se organizira predavanje za udomitelje u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Zabok na temu: “Zaštita i unapređenje zdravlja starijih osoba u okolnostima pandemije korona virusa“.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba