Počinje uređenje Poučne staze u Loboru, vrijedno 1,4 milijuna

“To je važan korak u razvoju turizma na našem području – imat ćemo atraktivan sadržaj za posjetitelje, pogotovo djecu”

Objavljeno: 30.09.2021. zagorjeinternational

Počinje uređenje Poučne staze u Loboru. Iz Općine ističu da su turizam prepoznali kao jedan od glavnih smjerova razvoja, a potencijal na tom području razvijat će kroz razne projekte, od kojih je jedan upravo obnova, proširenje i uređenje Poučne staze.
– Želimo se okrenuti turizmu i ovo je jedan od prvih projekata u tom smjeru. Završetkom obnove i uređenja Poučne staze, u ponudi ćemo imati atraktivan sadržaj za ljude koji će doći na područje naše općine, ali i za djecu, odnosno za “Školu u prirodi“. To je korak u razvoju turizma na našem području – naglasila je načelnica Ljubica Jembrih te dodala da upravo ovih dana kreću radovi, zbog čega je u četvrtak održan sastanak s izvođačem.  
Postojeća staza nalazi se unutar područja značajne krajobrazne vrijednosti “NATURA 2000“. Ovim projektom staza će se obnoviti, proširiti te će se obogatiti njeni sadržaji. Uz to, projekt obuhvaća uređenje postojećih trasa, njihovo opremanje novim informativnim panoima i poboljšanje signalizacije. Planira se i dodavanje novih sadržaja i uređenja odmorišta za posjetitelje.
– Uz glavnu stazu predviđa se i odvojak “Bambi staze“, odvojak staze za “Hotel za ptice“ te odvojak staze za “Hotel za insekte“. Također, uz sve navedene lokacije postavit će se klupe za sjedenje i uredit će se prostor za održavanje predavanja i prihvat grupa djece – dodaje Jembrih.
Realizacijom ovog projekta vrijednog 1.477.759 kuna, podići će se razina obrazovanja i svijesti javnosti o biološkoj, krajobraznoj i geološkoj raznolikosti.
Projekt je dijelom sufinanciran od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, u iznosu od 529.000 kuna, a Općina će sredstva za realizaciju projekta potražiti i iz drugih raspoloživih izvora.
Izvođač radova je tvrtka Koledić projekt d.o.o. iz Grtovca, dok je nadzor povjeren tvrtki Evora d.o.o. iz Brezovice. Projekt bi trebao biti priveden kraju sredinom iduće godine. (vh) 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba