Općina Bednja provodi više od 9,5 milijuna kuna vrijedan projekt “Škola budućnosti za inovativno učenje kroz STEM“

“Želimo jačati STEM područje u cijeloj Varaždinskoj županiji, ali i šire – stvarati kompetentne, mlade i obrazovane ljude koji će ovdje ostati“

Objavljeno: 06.09.2021. zagorjeinternational

Općina Bednja provodi projekt “Škola budućnosti za inovativno učenje kroz STEM“ kojim se nastoji riješiti problem nedostatka aktivnosti i infrastrukture za STEM obrazovanje. Cilj projekta je uspostaviti Regionalni znanstveni centar za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje te prenositi STEM znanja i vještine kroz inovativne modele obrazovanja. Ukupna vrijednost projekata iznosi 9.698.419 kuna, a partneri Općini Bednja, u provedbi projekta koja će trajati 21 mjesec, su Osnovna škola Pleš, Učenički dom Ivan Mažuranić, AmicuS – epicentar animacije d.o.o., Planet Zemlja, Eko Kvarner, GeoCamp Island i Udruga za darovitost DAR.

Kroz centar, uspostavit će se sustav neformalnog obrazovanja za 33 osnovne škole s područja županije. Centar će se uspostaviti rekonstrukcijom i opremanjem zgrade stare škole u Bednji, a kroz njega će se jačati vještine osnovnoškolaca i modernizirat će se infrastruktura.

Načelnik Damir Poljak ističe da projekt nije važan samo za općinu, već i za cijelu Varaždinsku županiju.

-Ovim projektom, kroz razvoj sveobuhvatnog sustava koji će se sastojati od stručno osposobljenih učitelja i odgojno-obrazovnih radnika, želimo jačati STEM područje u cijeloj Varaždinskoj županiji, ali i šire, stvarati kompetentne, mlade i obrazovane ljude koji će jednog dana ostati u našoj općini i županiji i svojim znanjem i vještinama unapređivati gospodarstvo cijele Hrvatske. Želimo biti općina, ali i županija znanja i mislim da smo ovim projektom na dobrom putu k tom cilju. Nastojimo proširiti važnost STEM obrazovanja kao zanimanja budućnosti, a našim učenicima pružiti kvalitetno obrazovanje zahvaljujući kojem će jednog dana biti konkurentni na tržištu rada – poručio je Poljak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba