Besplatne edukativno-zabavne radionice ”Muzej prije škole” u organizaciji Muzeja seljačkih buna

Dođite u Gornju Stubicu i na zabavan način naučite nešto novo – očekuje vas izrada dvorca, vitezovi i povratak u 16. stoljeće

Objavljeno: 29.08.2021. zagorjeinternational

Gornjostubički Muzej seljačkih buna u tjednu prije škole tradicionalno organizira besplatne edukativno-zabavne radionice ”Muzej prije škole” koje će se održavati sljedećeg tjedna, od utorka do subote, od 10 do 13 sati na otvorenom prostoru, a u slučaju kiše u atriju dvorca.

 U utorak je na rasporedu radionica ”Ukrasi školski pribor: Iz muzeja u školu”, u srijedu će se održati radionica ”U moćnom dvorcu: izrada dvorca”, potom u četvrtak, “Dame i vitezovi: šivaće igle i ubojite oštrice”, dok će se u petak održati radionica ” Vitez Robi: robotika”, a subota je dan za obitelji. Kao pravi putnici kroz vrijeme, sudionici radionice ” Oživljeni Tahy: tajne Seljačke bune”, vratit će se u vrijeme Velike seljačke bune. Pomoću hologramskih naočala oživjet će moćnog Franju Tahyja i mač iz 16. Stoljeća, a zatim u igri memori upoznati predmete iz stalnog postava.

Broj polaznika ograničen je na 25, a svi detalji vezani uz radionice mogu se dobiti telefonski na broj 049/587-889, mailom na [email protected], u inbox facebook stranice ili Instagram profila muzeja.

Program radionica u subotu održava se u sklopu projekta Mreža “živih” dvoraca kao oblik održivog turizma za očuvanje i promicanje kulturnog nasljeđa/Living Castles koji se provodi u okviru programa suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska 2014.-2020.

– Pozivamo djecu i sve koji su zainteresirani da se pridruže na radionicama. Dođite i na zabavan način naučite nove stvari – poručili su iz Muzeja seljačkih buna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba