VRAĆA SE DVOGODIŠNJI PROGRAM REDOVITOG SREDNJOŠKOLSKOG OBRAZOVANJA ZA POLICAJCE

Policijska akademija upisuje 50 srednjoškolaca – evo koji su uvjeti

Objavljeno: 05.08.2021. zagorjeinternational

Policijska akademija je nakon 10 godina, raspisala natječaj  za upis u program redovitog srednjoškolskog obrazovanja kroz treći i četvrti razred, kojim će se steći kvalifikacija za obavljanje policijskog posla.

Naime, na Policijskoj akademiji se od 2011. godine provodi 11-mjesečni program prekvalifikacije za zanimanje policajac/policajka, a u školskoj godini 2021./2022. bit će upisano i 50 budućih policajaca čije će obrazovanje trajati dvije školske godine.

Dvogodišnji se program ponovno uvodi zato što dulji program omogućuje bolju socijalizaciju učenika u organizacijskoj i profesionalnoj kulturi policije tijekom školovanja, što doprinosi razvoju profesionalnog identiteta i integriteta budućih policajaca, a isto tako omogućit će i kvalitetniji razvoj njihovih stavova te podizanje privrženosti policijskoj organizaciji i profesionalnom, etičnom postupanju utemeljenom na poštivanju ljudskih prava.

Uvjeti koje srednjoškolci koji se žele upisati u treći  razred Policijske škole “Josip Jović“ moraju zadovoljiti su: završene dvije godine srednjoškolskog obrazovanja razine kvalifikacije 4.2 – gimnazijski programi, strukovni obrazovni programi na razini 4.2 u Republici Hrvatskoj, ostvariti najmanje dobar opći uspjeh u prvom i drugom razredu, imati prijavljeno prebivalište u Republici Hrvatskoj, biti mlađi od 19 godina na dan početka obrazovanja, ispunjavati posebno propisanu razinu tjelesne i motoričke sposobnosti, biti osobno dostojni za obavljanje policijske službe i imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost.

Rang lista utvrđivat će se temeljem zbroja općeg uspjeha u prvom i drugom razredu srednje škole, ostvarenih rezultata na psihologijskom testiranju, zatim ostvarenih rezultata na provjeri razine tjelesno-motoričkih sposobnosti, motivacijskog razgovora, potom zdravstvene sposobnost kandidata i rezultata provjere osobne dostojnosti.

Svi zainteresirani srednjoškolci koji zadovoljavaju uvjete, mogu se prijaviti na natječaj do 20. kolovoza, a nastava će započeti 6. rujna.

Detalje natječaja možete pogledati OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba