U Zaboku održana promocija zbirke priča Jasne Balaško, “Djevojčica s tavana“

“Zagorje je neiscrpna priča, a ja sam pokušala ispričati samo jedan mali dio. Za to moram zahvaliti svojoj baki Zlati“

Objavljeno: 25.06.2021. zagorjeinternational

U organizaciji Matice hrvatske Ogranka Zabokm, u srijedu je u Velikoj galeriji grada Zaboka održana promocija zbirke priča Jasne Balaško “Djevojčica s tavana“.
Sudjelovali su predsjednica OMH Zabok Sandra Babnik Lončar, urednica knjige Tina Marušić, autorica Jasna Balaško i Marko Bilić, koji je čitao ulomke iz zbirke. U glazbenom programu su pak nastupili Ivica i Lovro Kontent.
Spisateljica Jasna Balaško na kraju promocije zahvalila je svima okupljenima te publici otkrila tko ju je i kako inspirirao za nastavak ove zbirke priča.
– Opet se potvrdilo da je Zagorje neiscrpna priča, a ja sam pokušala ispričati samo jedan mali dio. Za priče koje sam napisala moram zahvaliti svojoj baki Zlati, čija je nadarenost za pričanje priča i legendi te prepričavanje vlastitih snova utjecala na mene. Još i danas pamtim njene riječi, geste, fantastične sadržaje kojima je budila moju maštu.  Ova zbirka ima i posebnu posvetu, a to je posveta mojoj sestri Karmen, bez koje ne bi bilo mojih priča ni knjiga. Uvijek me poticala i vjerovala u mene. Njena pomoć, pozitivna kritika i pohvala davale su mi poticaj da napišem sve svoje priče. Hvala svim mojim prijateljicama i prijateljima, suradnicima, kao i svima onima koji podržavaju moje nastojanje oko očuvanja riječi “kaj” i naše bogate kulturne baštine – kazala je Balaško.
Autorica je zahvalila i prijašnjem vodstvu Ogranka Matice hrvatske Zabok, bivšem predsjedniku Ivici Balagoviću i tajnici Gordani Dugorepec te istaknula kako se nada dobroj suradnji s novim, pomlađenim vodstvom Ogranka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba