KAPITALNI PROJEKT: U Humu na Sutli završena prva etapa prve faze izgradnje nove državne ceste koja prolazi dolinom Sutle, kroz jednu od najjačih poslovnih zona u KZŽ

IZGLEDA SVJETSKI: “Drajža će ovime ‘prodisati’, kako industrijski dio, tako i njeni stanovnici koji su godinama trpjeli prometne gužve uz svoje kuće”

Objavljeno: 20.06.2021. Alen Brodar

U Humu na Sutli završena je prva etapa prve faze izgradnje nove državne ceste koja prolazi dolinom Sutle, kroz poslovnu zonu Drajža. Radi se o jednom od najznačajnijih projekata za tu graničnu općinu koja obiluje uspješnim tvrtkama, od kojih je velika većina smještena upravo u spomenutoj poslovnoj zoni, koja slovi za jednu od najjačih u Krapinsko – zagorskoj županiji.

Uskoro izgradnja rotora

– Ponosan sam na ovaj projekt, koji je bio nužan za daljnji razvoj gospodarstva naše općine, županije, a nadasve države Hrvatske. Poznato je na koji se način pune proračuni navedenih institucija, a državni proračun, dakako, tu najviše konzumira. Nadam se i skorom početku izgradnje rotora, kao silaza s državne ceste DC 206, kao i dijela spojne ceste na upravo asfaltiranu cestu, te će tako biti odrađeno oko dva kilometra nove ceste. Hrvatske ceste nastavljaju s projektiranjem preostalog dijela nove ceste do graničnog prijelaza u Malom Taboru u duljini od nekih 2,7 kilometara, a nadam se poštivanju zacrtanih i dogovorenih aktivnosti – kazao nam je načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša.

Vrijednost samog projekta, uključujući i spomenuti rotor, bit će oko 26 milijuna kuna. Sve radnje do ishođenja građevinske dozvole financirala je Općina s nešto manje od milijun kuna, dok sve ostalo financiraju Hrvatske ceste. Ukupna dužina ceste u konačnici će biti nešto više od pet kilometara, a sada je asfaltirana dionica od 1600 metara. Načelnik Jutriša dodaje kako se na spomenutoj dionici ipak vrlo skoro očekuje još jedna intervencija, koja je vezana uz zaustavljanje plavljenja okolnih terena, što se sada događalo u nekoliko navrata kada bi vodostaj Sutle porastao.

Kamionski promet

– Ta nova prometnica definitivno će osigurati daleko sigurniji promet, naročito će naši stanovnici čitavog naselja Drajža, koji su sve ove godine trpjeli gužve uz svoje kuće, imati postojeću prometnicu samo za sebe, dok će se gotovo čitav industrijski promet preseliti na novu cestu. Ne zaboravimo da u Poslovnoj zoni radi više od tisuću ljudi koji na posao putuju vlastitim automobilima, a da ne govorimo koliko je to tegljača svakodnevno, i ulaznih sa sirovinom, i izlaznih s gotovim proizvodima. Ovime će Drajža prodisati, kako industrijski dio, tako i njeni stanovnici – zaključio je načelnik Jutriša, ponovivši još jednom kako je to jedna od pravih životnih aktivnosti u razvijanje gospodarstva Huma na Sutli, a time i države.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba