ODLIČNE VIJESTI IZ SUPETRA: Srednja škola Zabok treća najbolja ugostiteljska škola u zemlji

Karlo Šoštarić, Nikolina Micek – Kušek, Lucija Turek, i Sara Pešec najbolji u pripremi nacionalnih jela, a odlično im idu i rižota te jela od piletine i ribe – tu im se broncama pridružio Lovro Novina

Objavljeno: 02.06.2021. zagorjeinternational

U Supetru na Braču od subote do ponedjeljka održan je međunarodni kulinarski festival “Biser mora”, u sklopu kojeg je održano i natjecanje učenika srednjih i viših ugostiteljskih škola, na kojem je sudjelovalo 16 ekipa iz Hrvatske i inozemstva. Bili su tamo i učenici završnih razreda Srednje škole Zabok, koji su nastupili s dva tima, koji su osvojili prvo i drugo mjesto. Tema natjecanja bila je nacionalna kuhinja: predjelo, glavno jelo i desert – moderna prezentacija.

Zlatnu medalju osvojio je dakle Tim I Srednje škole Zabok, kojeg su činili učenici Karlo Šoštarić i Nikolina Micek – Kušek, pod vodstvom mentora Tomislava Kožića, a odmah do njih bio je zabočki Tim 2, kojeg su činile učenice Lucija Turek i Sara Pešec, pod mentorstvom Borisa Markovića.

Oni su se također natjecali i u individualnom dijelu natjecanja i nisu bili ništa manje uspješni – u kategoriji rižota, zlatnu medalju osvojio je Karlo Šoštarić, a srebrnu Sara Pešec, a osvojene su još četiri bronce – Lovro Novina u pripremi jela od piletine i pripremi jela od ribe te Lucija Turek u pripremi jela od piletine i Nikolina Micek – Kušek u pripremi jela od ribe. U ukupnom poretku od 15 ugostiteljsko – turističkih škola Srednja škola Zabok tako je zauzela treće mjesto, a valja spomenuti da su uz njih, s po jednim timom nastupili su učenici iz tri škole partnera na projektu Regionalni centar Zabok – ReCeZa; Srednje škole Prelog, Gospodarske škole Varaždin te Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar, a njihovi su učenici u pojedinačnim kategorijama osvajali srebrne medalje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba