U travnju je policija na zagorskim prometnicama obavila očevid kod 49 prometnih nesreća u kojima je stradalo ukupno 17 osoba, od kojih jedna smrtno

Od 74 vozača koji su sudjelovali u nesrećama, 17 ih je bilo pod utjecajem alkohola, brzina i dalje kobna

Objavljeno: 16.05.2021. zagorjeinternational

Policijski službenici PU krapinsko-zagorske u travnju su obavili očevid kod 49 prometnih nesreća, od kojih je bila jedna nesreća s poginulom osobom, u 12 nesreća s ozlijeđenim osobama tri osobe su zadobile teške, a 13 osoba lakše tjelesne ozljede, dok je u 36 prometnih nesreća nastala materijalna šteta.
Ukupno je u prometnim nesrećama sudjelovala 101 osoba od čega su bila 74 vozača i 27 putnika, a pod utjecajem alkohola u trenutku prometne nesreće bilo je 17 vozača. Pritom je dakle nastradalo 17 osoba, najviše njih životne dobi 20 do 40 godina, a iste je dobi i većina sudionika u prometnim nesrećama. Brzina je i dalje najčešći uzrok prometnih nesreća. Naime, 16 nesreća ili 32,7 posto nesreća izazvano je zbog upravljanja vozilom brzinom neprimjernom uvjetima na cesti, pri čemu su dvije osobe zadobile teške, a tri osobe lakše tjelesne ozljede. Kritični dan prema broju obavljenih očevida prometnih nesreća bio je četvrtak, s 11 obavljenih očevida, a kritično vrijeme u toku dana bila su razdoblja između 17 i 18 sati te 18 i 19 sati, s po šest obavljenih očevida.

Policajci su također tijekom redovitih zadaća i provođenja akcija u prometu prošlog mjeseca evidentirali 1395 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najviše ih se odnosilo na brzinu – 871 prekršaj. Zatim slijede prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa (78) i prekršaji upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (51). Utvrđena su i 24 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, 21 prekršaj korištenja mobitela u vožnji, 11 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, šest prekršaja odbijanja alkotestiranja, četiri prekršaja upravljanja vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta te dva prekršaja nekorištenja zaštitne kacige.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba