LOVAC USMRTIO MAČKU: Ubio ju sačmaricom, u njoj je završilo 20 komada sačme i slomio joj vrat

“VIDIO SAM GITU KAKO LEŽI MRTVA“: Bilo mi je sumnjivo, kako je oni četiri dana nisu vidjeli pored svoje staje gdje svakodnevno prolaze?

Objavljeno: 15.05.2021. zagorjeinternational

Novi slučaj usmrćivanja kućnog ljubimca od strane lovca, dogodio se u noći na 26. travnja u Bregima Radobojskim, piše portal NiZagorjeMalo.

Naime, vlasnik mačke Gite, Renato Poljak sumnja da je njezinu ljubimicu ubio susjed koji je lovac. Mačka je 25. travnja izašla iz kuće oko 23 sata, a majka vlasnika, pola sata iza ponoći, čula je pucanj. Prije odlaska na posao, Renato je vidio da Gita nije kod kuće te ju je bezuspješno dozivao. Nadajući se da će se njegova mačka ipak vratiti, otišao je na posao.

Narednih dana, Gita se i dalje nije vraćala, a Renato ju je tražio. Supruga lovca, s kojom Renato i nije u najboljim odnosima, rekla mu je kako je njezin suprug tijekom noći, 26. travnja upucao lisicu koju je vozio na analizu.

U dvorištu susjeda

Renato je saznao što se dogodilo njegovoj kućnoj ljubimici tek 29. travnja kada mu je susjeda rekla da je pored njihove staje “neka mačka krepala“.

-Ušao sam u njihovo dvorište i ugledao Gitu. Moju Gitu kako leži mrtva. Pomislio sam da je nešto pojela i uginula, ali mi je bilo sumnjivo kako je oni četiri dana nisu vidjeli pored svoje staje gdje svakodnevno šetaju i hrane svoje kokoši?! I zašto mi ranije nisu rekli da je Gita kod njih, mrtva? – rekao je Renato za NiZagorjeMalo.

Nakon prvotnog šoka, Renato je pozvao veterinara koji je ustvrdio da je Giti slomljen vrat, a RTG snimkom je utvrđeno da je ubijena sačmaricom i da u tijelu ima 20 sačmi. 

Prijavio slučaj policiji

Susjeda je prijavio policiji, a iz policije su za NiZagorjeMalo rekli kako su nakon istrage podnijeli kaznenu prijavu protiv lovca zbog kaznenog djela mučenja i ubijanja životinja. Istraga se nastavlja, a lovcu je oduzeto oružje.

Renatu je nepoznati počinitelj, u godinu dana već ranio dva puta druge dvije mačke i kako kaže, vjeruje da je to ista osoba kao i ona koja je usmrtila Gitu, a ističe da se boji i za dva psa koje također ima kao kućne ljubimce. Još uvijek potresen i u šoku ne vjeruje da postoje ljudi koji mogu tako nešto učiniti – ubiti životinju iz hira. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba