ZAGREBAČKA BANKA ZATVARA SVOJU POSLOVNICU U HUMU NA SUTLI?

“Ne možemo shvatiti da se to želi napraviti u općini koja se naziva ‘perjanicom zagorskog gospodarstva’. Ovdje djeluje stotinjak poduzeća i obrta u kojima radi preko 2500 ljudi i većina su vaši klijenti”

Objavljeno: 24.03.2021. JJ

Zagrebačka banka namjerava zatvoriti svoju poslovnicu u Humu na Sutli. Načelnik Zvonko Jutriša kaže kako je to doznao prije desetak dana na sastanku s predstavnicima Zabe održanima u prostorijama Općine Hum na Sutli i Vetropack Straže.
Dodaje kako su ostali zatečeni tom informacijom, s obzirom na veliki broj gospodarstvenika na području općine koji banku trebaju gotovo svakodnevno u svome poslovanju.
Ističe i kako će u Humu na Sutli ostati bankomat za uplatu i isplatu gotovine, kao i novi bankomat putem kojeg će građani moći plaćati račune, međutim, Jutriša kaže kako je zabrinut da će se pogotovo stariji žitelji teško prilagoditi novoj tehnologiji.

Sve su to razlozi zbog kojih je Jutriša zajedno s direktorima humskih poduzeća uputio otvoreno pismo Zagrebačkoj banci.

Perjanica gospodarstva

– Na sastancima s predstavnicima Zagrebačke banke, održanima prije desetak dana u prostorijama Općine Hum na Sutli i Vetropack Straže, ostali smo zatečeni informacijom da ZABA namjerava zatvoriti svoju poslovnicu u Humu na Sutli. Razumijemo potrebu za racionalizacijom i smanjenjem troškova poslovanja, ali nikako ne možemo prihvatiti (ni shvatiti) da se to želi napraviti u zajednici koja svojim značajem i koncentracijom najvećih i najuspješnijih poduzeća zasigurno drži primat u Krapinsko – zagorskoj županiji i šire. Općinu Hum na Sutli nerijetko zovu perjanicom zagorskog gospodarstva jer na ovom relativno malom prostoru djeluje više uspješnih velikih i srednjih internacionalnih poduzeća te brojni obrtnici. Samo je u tvrtkama koje se također protive namjeri zatvaranja poslovnice Zagrebačke banke u Humu na Sutli (Omco Croatia, Vetropack Straža, Stražaplastika, BDF Servis, GP Špiljak i Brenta ) zaposleno gotovo 2000 radnika. U cijeloj općini Hum na Sutli djeluje stotinjak aktivnih pravnih subjekata (poduzeća i obrta) u kojima radi preko 2500 ljudi. Većina tih poduzeća i obrta, ali i njihovi zaposlenici i članovi obitelji, klijenti su Zagrebačke banke, koja zahvaljujući njihovim transakcijama sigurno ostvaruje dobar promet – stoji u pismu.

Dodatni troškovi

– Postojanje poslovnice Banke ima za cilj funkcionalno unapređenje poslovnih procesa i operativnosti, poboljšanje usluge građanima, kvalitete javne usluge te, posljedično, kvalitete života u lokalnoj zajednici. Bude li se poslovnica zatvorila, korištenje bankovnih usluga bit će znatno otežano jer će naši mještani morati putovati izvan mjesta prebivališta, što im donosi dodatne troškove. A ako do toga i dođe, moguće je da za svoje potrebe odaberu neku drugu banku. Osim duge industrijske tradicije, našu općinu karakterizira i praksa ovdašnjih gospodarstvenika da posluju prema načelima društveno odgovornog poslovanja. A to osim razvoja poduzeća i osiguravanja životnog standarda svojim zaposlenicima, podrazumijeva i stalnu brigu o lokalnoj zajednici. Stoga je i njima odluka Zagrebačke banke o ukidanju poslovnice u Humu na Sutli potpuno nelogična i neprihvatljiva. Poštovani, u ime Općinskog vijeća Huma na Sutli, lokalnih poduzetnika i obrtnika, svih Humčana / klijenata ZABA-e, ljubazno molimo da uvažite naš zahtjev i naše argumente te odustanete od zatvaranja poslovnice u Humu na Sutli – stoji u pismu koje, uz Jutrišu, u ime humskih gospodarstvenika potpisuju Tihomir Premužak, direktor Vetropack Straže, Darko Ranogajec, direktor poduzeća Omco Croatia, Josip Grilec, direktor Stražaplastike, Sašo Prevolšek, direktor BDF Servisa, Gordan Špiljak, direktor GP-a Špiljak i Gabrijel Hustić, direktor poduzeća Brenta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba