Broj novooboljelih raste, a Božinović je na press konferenciji najavio da se bliži termin za nove odluke

PREMINULA COVID POZITIVNA 12-GODIŠNJAKINJA: “Imala je multiple komorbiditete iz kardiološkog aspekta”

Objavljeno: 17.03.2021. zagorjeinternational

U RH je u protekla 24 sata potvrđeno 1445 novih slučajeva koronavirusa, a među 12 preminulih osoba, je i 12-godišnja djevojčica. Kako je istaknuto na press konferenciji Stožera civilne zaštite, djevojčica je imala druge komorbiditete, odnosno, multiple komorbiditete iz kardiološkog aspekta.

– Mi smo tek primili informaciju da je dijete rođeno 2009. godine preminulo od COVID-a i da se radilo o teškom kardiološkom komorbiditetu, a ostale podatke još nemamo – rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Na navode liječnika da se 30 posto ljudi odbilo cijepiti AstraZenecom, Capak je rekao da misli da je taj broj puno manji, a na pitanje ulazimo li u treći val, kazao je da je teško reći.

– Nije bitno je li to treći val ili rep drugog vala, moramo nastaviti borbu. Bliži se termin za nove odluke, ako zaključimo da je nešto hitno potrebno napraviti, a to mogu i lokalni stožeri, takva situacija je vrlo moguća. Nekoliko županija već djeluje po tom principu – Dubrovačko – neretvanska, Istarska i Primorsko – goranska već mijenjaju režim. Županije tu pokazuju razumijevanje i odgovornost – dodao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Na pitanje planira li se cijepljenje AstraZenecom ministara koji se nisu cijepili dosad, kako bi se ljude potaklo na cijepljenje, Capak je rekao da to nije u planu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba